Орендаря ставків біля Луцька звинуватили в «знищенні природного заповідного фонду»

2
-5
Орендаря ставків біля Луцька звинуватили в «знищенні природного заповідного фонду»
Спеціалісти Державної екологічної інспекції у Волинській області провели позапланову перевірку на території Княгининівської сільської ради.

Інспектори виявили порушення природоохоронного законодавства під час обстеження орнітологічного заказника "Рокинівський".



Спеціалісти двічі зафіксували незаконний скид води зі ставків.

У пресслужбі Державної екологічно інспекції у Волинській області зауважують, що спуск води зі ставків призводить до різкої зміни гідрологічного режиму заказника, а також до пошкодження природних місць мешкання диких тварин та птахів занесених до Червоної книги України.

В даних діях вбачається умисне знищення або пошкодження території природного заповідного фонду, відповідальність за яке передбачена статтею 252 ч. 1 Кримінального кодексу України.



Матеріали перевірки передали до Головного управління нацполіції у Волинській області, оскільки орендар своєю недбалою поведінкою створює загрозу існування орнітологічного заказника "Рокинівський".

Інспекція скерувала звернення Регіональному відділенню ФДМУ у Волинській області щодо розірвання договору оренди гідротехнічних споруд з ФОП Балабух.

Варто зауважити, що підприємець не допустив спеціалістів ДЕІ до позапланової перевірки його діяльності на території заказника.

У поясненні Луцькій районній поліції підприємець Cергій Балабух зауважив, що він рятував рибу.

Проте згідно умов договору, він мав би “рятувати” гідротехнічні споруди і вчасно, не зволікаючи закрити шлюзи, стверджують у
Держекоінспекції Волині.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну то поверніть ставок громаді, а отого "горе-підприємця" оштрафуйте. І на майбутнє в договорі оренди прописуйте всі нюанси, або ставок не здавайте в оренду.
Відповісти
В того ьалабуха не заказник і ставок в аренді, а лише гідротехнічна споруда, що під вердив суд.
От чому він відчув себе "хузяїном" і розпорядником заказника має вирішувати суд, як і міру компенсації заподяної шкоди. Договір "аренди" ще після першого суду мав би бути розірваний (коли гнали місцевих рибалок і дітей з вудками)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні