SpaceX сьогодні розпочне найдовшу та найамбітнішу місію NASA

0
1
SpaceX сьогодні розпочне найдовшу та найамбітнішу місію NASA
Місія SpaceX Crew-1 стартуватиме сьогодні, у неділю 15 листопада о 19:27 за Нью-Йоркським часом з Космічного центру Кеннеді у штаті Флорида. Ракетою Ілона Маска у космос буде запущено чотирьох астронавтів.

Інформує Український дощ.

Це перша повномасштабна місія, яку НАСА замовила у компанії Маска і перша комерційна космічна місія НАСА в цілому.

Crew-1 також буде найдовшою місією польоту людини в космос, коли-небудь запущеною американцями. Космічний корабель SpaceX Crew Dragon полетить на орбіту і повернеться назад.

Crew-1 стане першою повномасштабною місією SpaceX в рамках співробітництва з NASA. Це вже другий запуск людей з поверненням на Землю на тому ж кораблі і найдовша людська космічна місія, коли-небудь запущена з американської землі. Нинішній рекорд США - 84 дні. З часу здійснення найдовшої місії США під назвою Skylab минуло вже понад 45 років.

Члени екіпажу Crew-1 планують залишатися на борту космічної лабораторії МКС близько півроку.

"Ми готові до цього запуску. Ми готові до шести місяців роботи, яка чекає нас на борту Міжнародної космічної станції, і ми готові до повернення", - сказав астронавт NASA Майк Гопкінс, який командуватиме місією, журналістам під час передмісійної прес-конференції.

Нагадаємо, місію SpaceX Crew-1 планували запустити в космос ввечері у суботу, але після перевірки готовності до запуску в п'ятницю NASA та SpaceX вирішили відкласти запуск на день. Основною причиною затримки агентство NASA назвало "наземні вітри" та "готовність до відновлення ракети-носія першого ступеня". Йдеться про ракету-носій Falcon 9, яка запрограмована приземлитися на платформі в океані після виведення екіпажу на орбіту.

Гопкінс та його колеги-члени екіпажу, астронавти НАСА Віктор Гловер і Шеннон Уокер, а також астронавт Японського аерокосмічного агентства Соїчі Ногучі, повинні вилетіти сьогодні о 19:27 ( друга ночі 16.11 за Київським часом).

Ракета стартує з Космічного центру Кеннеді на мисі Канаверал, штат Флорида.


Теги: NASA, ракети
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні