Інформація про вепра, який пливе на плоті до Луцька, виявилась фейком

1
-1
Інформація про вепра, який пливе на плоті до Луцька, виявилась фейком
Насправді фото зроблені у селі Вепр у Польщі. Автором фото є H. Kowalska, яка і сфотографувала кабана.

Деякі волинські й рівненські ЗМІ поширили фейкову новину про дикого кабана, який нібито пливе на плоті до Луцька. На фейк звернули увагу журналісти видання Район.in.ua.

Фото із кабаном передрукували з фейсбук-сторінки користувача Ігоря Колєсніка. Допис з’явився 10 листопада і на сьогодні має 968 поширень.

«Ніщо не зупинить вепря, що прямує Стиром до Луцька!», - написав автор.

Журналісти видання відмічають, що допис є жартівливою алюзією на подію 2017 року, коли у Стиру поблизу села Підгайці Луцького району місцеві жителі побачили тіло свині. Ця подія стала мемом і соцмережі просто вибухнули фотожабами.

Фігуру кабана придумали у селі Вепр багато років назад і використовують як туристичний магніт для популяризації й розвитку сільради. Плотина прикріплена на якорі поблизу берега на місцевому озері, проте одного разу вона відпливла далі, й вийшли ці «сенсаційні» фото.

«Жителі села Вепр і туристи вже звикли до такої туристичної цікавинки, проте час від часу кабан «припливає» до того чи іншого населеного пункту», - пише видання.

Нагадаємо, 6 серпня 2020 року українські медіа поширили фейк про те, що нібито в місті Ірпінь Київської області кабани вкрали одяг чоловіка, який голяка відпочивав на пляжі. З’ясувалося, що авторкою фото є Адель Ландауер (Adele Landauer) з Берліна. Вона зробила фото на озері Тойфельс у берлінському районі Шарлоттенбург-Вільмерсдорф.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Оце наука, як використовувати чиюсь сторінку з фейсбука, як джерело інформації.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні