Заповітна зона. Як розпоряджаються землею у луцькому заповіднику. РОЗСЛІДУВАННЯ, ВІДЕО

2
-9
Заповітна зона. Як розпоряджаються землею у луцькому заповіднику. РОЗСЛІДУВАННЯ, ВІДЕО
Заповідник «Старий Луцьк» – особлива територія, серце історичної Волині. Тут десятиліттями живуть люди, які через жорсткі правила забудови та реконструкції у заповіднику не можуть навіть пофарбувати паркан у колір, який хочеться. Але зовсім поруч облаштувались ті, кому правила не завадили звести маєток просто під стінами монастиря домініканців, та ще й приватизувати ділянку. Одні роками не можуть оформити бодай оренду на землю під власним будинком, а інші – з першого разу відводять ділянку під пам’яткою архітектури…

Журналістка Людмила Яворська провела незвичну відео-екскурсію заповідником і показала об’єкти в Старому місті, які викликають чимало запитань до тих, хто мав би охороняти історичну спадщину.



* * *

Матеріал підготовлено ГО «Бюро журналістських розслідувань «СПЕЦТЕМА» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» у межах проекту «Антикорупційний моніторинг земельних рішень Луцької міської ради: розслідування і профілактика». Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково збігається з позицією Міжнародного фонду «Відродження»
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Голосуй за поліщука
Відповісти
Що неможна купити за гроші, то можна купити за дуже великі гроші
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні