Почалося: в Україні запроваджують «медичне сортування» хворих на Covid-19

0
-3
Почалося: в Україні запроваджують «медичне сортування» хворих на Covid-19
Через обмежений резерв ліжок і персоналу до медзакладів Одеси почали госпіталізувати тільки дуже важких пацієнтів із Covid-19.

Лише впродовж минулої доби співробітники "швидкої" отримали близько сотні викликів до пацієнтів із коронавірусом. Із них 70 хворих потребували госпіталізації. Про це розповів колишній головний лікар Одеської обласної лікарні Сергій Калинчук в етері "Право на владу", пише ТСН.

"Те, що сьогодні вже відбувається, називається медичним сортуванням. Тому що ми сьогодні не госпіталізуємо пацієнтів, по суті, із середнім ступенем тяжкості. Це після тих нових протоколів госпіталізації, які ввело МОЗ з початку цього тижня. Це дуже важкий стан. Це пацієнти, у яких декомпенсована супутня патологія; пацієнти з важкими гіпертонічними станами і важким цукровим діабетом, яким і так по визначенню показана вже госпіталізація", - пояснив він.

Медик вважає, що незабаром "те, що відбувається в Одесі, буде й в інших містах" України.

"Два тижні тому ми з вами бачили як стоять черги зі "швидкої" допомоги біля приймальних відділень клінік, які займалися Covid-19. Сьогодні ці черги стали менше, але завдяки тому, що практично 350 ліжок міських лікарень було перепрофільовано. Це такі відділення, як опікове, кардіологія, неврологія і т.ін." - додав медик.

За його словами, резерв цих ліжок і персоналу дуже обмежений, а, окрім того, незабаром проблема буде вже з реанімаційними ліжками.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні