Робот відлякуватиме ведмедів від міста

0
2
Робот відлякуватиме ведмедів від міста
У японському місті з'явилися роботи-вовки, які відлякують ведмедів. Ті стають дедалі більшою небезпекою у віддалених провінціях.

Місто Такікава на північному острові Хоккайдо купило і встановило кілька таких роботів після того, як у вересні в околицях бачили ведмедів. Міська влада заявила, що від часу встановлення роботів ведмедів не бачили. Про це пише CNN.

Як повідомляє японський телеканал NHK, кількість появ ведмедів в віддалених околицях – найбільша за останні 5 років. Переважно звірів бачили в сільських районах на заході та півночі Японії.

2020-го сталося кілька десятків нападів цих хижаків на людей. Двоє осіб загинули. Це спонукало уряд у Токіо скликати нараду минулого місяця для усунення загрози.

Робот на ім'я "Вовк-монстр" складається з кудлатого тіла на 4 лапах, світлої гриви і лютих, яскраво-червоних очей. Коли детектори руху активовані, він повертає голову, блимає світлом і видає 60 звуків, від вовчого виття до шуму машин, що відлякує хижаків.

З 2018-го виробник продав близько 70 таких роботів. Справжній схожий японський вовк блукав по центральних і північних островах країни, доки його не винищили понад століття тому.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні