Науковці виявили зв'язок пітливості з серйозною хворобою

0
-5
Науковці виявили зв'язок пітливості з серйозною хворобою
Однією з найбільш поширених ознак, які свідчать про хворобу Паркінсона, є пітливість без очевидної причини.

Як правило, симптоми розвиваються поступово і здаються незначними, повідомляє Американська асоціація хвороби Паркінсона.

За словами фахівців, надмірне потовиділення зачіпає в основному верхню половину тіла. Після виявлення такого симптому треба звернутись до лікаря. Вважається, що хвороба напряму пов'язана із недостатнім виробленням дофаміну - його рівень у мозку хворих є суттєво меншим, аніж у здорових людей.

Ліків, які здатні повністю вилікувати хворобу Паркінсона не існує, деякі препарати дозволяють певним чином контролювати її розвиток. Переважно вони забезпечують відновлення необхідного рівня дофаміну.

Дослідники з Королівського коледжа Лондона дійшли висновку, що першими сигналами хвороби можуть бути зміни у виробленні не дофаміну, а серотоніну. Науковці вивчили знімки мозку 14 людей - всі вони мають мутації в послідовності білка альфа-синуклеїну, а це різко підвищує ризик захворювання на хворобу Паркінсона.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні