5 вагомих причин полюбити капусту

0
-2
5 вагомих причин полюбити капусту
Капуста - це поширений і доступний зелений листовий овоч. Її часто додають у супи та салати, а також консервують різними способами.

Капуста, пише Голос UA, містить кілька необхідних людині поживних речовин, що робить її дуже корисною для здоров'я.

Ось кілька вагомих причин включити капусту в свій раціон:

Вона багата на вітамін С.

Вітамін С дуже важливий для роботи імунітету, від якого залежить те, наскільки ефективно наш організм зможе протистояти хворобам. Також вітамін С дозволяє поліпшити засвоєння заліза з продуктів. За даними USDA, 100 грамів капусти містить 36,6 мг вітаміну С.

Вона допомагає схуднути.

Капуста - низькокалорійний овоч, який може допомогти схуднути. Капустяний суп є частиною багатьох дієт для схуднення. Також капуста містить багато клітковини, завдяки чому вона дозволяє нам довше залишатися ситими, уникаючи зайвих перекусів. Це дозволяє зменшити споживання калорій протягом дня.

Вона сприяє здоровому травленню.

Клітковина необхідна також для нормального травлення. Вона допомагає вивести відходи з організму, що дозволяє підтримувати здоров'я кишечника. Також клітковина живить корисні бактерії в кишечнику, що важливо і для процесу травлення, і для імунітету.

Вона зміцнює здоров'я серця.

Капуста корисна для серця, оскільки вона сприяє зниженню артеріального тиску і рівня холестерину в крові, а також пригнічує запальні процеси. Саме ці три чинники найчастіше призводять до серцевих хвороб. Інші корисні для серця продукти - це ягоди, мигдаль, цільні зерна, волоські горіхи, темний шоколад і жирна риба.

Вона допомагає контролювати артеріальний тиск.

Доведено, що регулярне вживання капусти дозволяє знизити рівень артеріального тиску. Цей овоч містить багато калію, який полегшує контроль за показниками кров'яного тиску і допомагає зменшити негативний вплив натрію на судини.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні