Назвали причину стрибка цін на електрику

2
0
Назвали причину стрибка цін на електрику
З початку 2020 року вартість електроенергії досягла максимуму і на 12 листопада склала 1,69 грн-кВт-год.

Ця ціна на 30-35% вища, ніж середня в цьому році. Про це повідомив голова енергетичного комітету Верховної Ради Андрій Герус у Facebook.

За його словами, рекордне подорожчання пов'язане зі збільшенням частки виробництва на теплових електростанціях до 39,84%. Так, частка ТЕС перевищила частку атомної генерації, яка знизилася до 38,89%.

"Можна зробити очевидний висновок: чим менше Енергоатому в системі - тим вища ціна електроенергії... для всієї економіки і для всього бізнесу Енергоатом - виробник дешевої електроенергії, який належить українцям і платить не тільки податки, а й дивіденди до держбюджету України", - відзначив Герус.

Герус також повідомив, що напередодні відбулася нарада щодо Енергоатому, на якій президент Володимир Зеленський вимагав терміново збалансувати роботу підприємства.

"За п'ять місяців 2020 року Енергоатом через балансові обмеження недовиробив 2,659 млрд квт-годин електроенергії, що в 22 рази перевищує аналогічний показник минулого року. Наразі через введені обмеження працюють лише 10 з 15 енергоблоків АЕС", - розповів нардеп.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ахметка заробити хоче, ось і вся причина
Відповісти
А для чого ми вас трутнів понавибирали: президента,який ні риба-ні м"ясо,вас 450 бездарів,які не в змозі прийняти закон,щоб Ахметов в кінці-кінців почав плотити податки і виплатив заборгованість по податках,щоб відстояти Енергоатом від продажі і він запрацював на повну потужність,на зниження собівартості ел.енергії???????????????????????????????? Ви жидва тільки в ярмо нас запрягаєте з кожним роком все тугіше і тугіше.Ви напевно відчуваєте,що ваша епоха підходить до завершення і тому вижимаєте з народу всі соки .Але розплата буде своєчасна і неодмінно буде!!!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні