Чому не беруть на роботу: назвали 7 найбільш поширених причин

0
-3
Чому не беруть на роботу: назвали 7 найбільш поширених причин
Досить часто пошукачі не можуть знайти роботу через невпевненість, високу конкуренцію, провалені співбесіди та кризи у різних сферах.

Детальніше про те, чому не беруть на роботу і як працевлаштуватись, розповідає Ольга Клєсман для Happy Monday.

Причина 1. Ви не можете зробити вибір, бо не знаєте, ким бути

Експертка радить звернутись до фахівця з профорієнтації, пошукати відповідні методики і тести в інтернеті, вивчити питання методом спроб.

"Зрозуміло, що за кілька місяців ви не станете експертом у жодній сфері. Але можливість з'ясувати подробиці, відчути середовище, поспілкуватися з тими, хто вже побудував кар'єру в цьому напрямку, є у кожного", - каже кар'єрна консультантка.

Причина 2. Ви не наважуєтеся заявити про себе

"Варто рухатися крок за кроком. Розробіть простий план на 3-5 пунктів і неухильно дотримуйтесь його. Щотижня варто аналізувати, що вийшло, а що краще змінити. Можливо, якась джоб-платформа неефективна для вашого запиту, і варто шукати нові канали", - радить експертка.

Причина 3. Ви розчарувалися

"Така позиція — марна трата часу, шлях до саморуйнування. Проаналізуйте, чи виникають подібні думки та репліки у вас, і поставте собі лише одне питання: "Що я отримую, коли скаржуся на ситуацію?"", - каже кар'єрна консультантка.

Причина 4. Висока конкуренція

"Краще, якщо ви розглядаєте не одну компанію, а шукаєте різні можливості. Можуть спрацювати нестандартні підходи, гнучкість у прийнятті рішень, готовність вивчати щось нове", - зазначає Ольга Клєсман.

Причина 5. Криза у сфері, яка вам цікава

"На це неможливо вплинути, тому варто думати, в яких нових професійних напрямах можна застосувати ваші досвід і знання. Необов'язково наважуватися на повну перекваліфікацію. Можна використати турбулентний час як шанс спробувати себе в абсолютно новій ролі. Це охарактеризує вас як людину, готову до нових випробувань і поворотів", - каже експертка.

Причина 6. Ви "провалюєтеся" на співбесідах

"Проаналізуйте, в чому може бути причина і як можна виправити ситуацію. Можливо, потрібно більш ретельно готуватися до співбесіди? Можливо, ви недостатньо добре себе презентували? Просто перехвилювалися? Проведіть холоднокровний аналіз, виявіть причину і пропрацюйте", - радить Клєсман.

Причина 7. Неактуальна оцінка вашої цінності на ринку праці

"Як оцінити свою роботу, як вести переговори, на якому етапі повідомляти свій фінансовий запит — найчастіше, це індивідуальні питання. Наприклад, у деяких випадках можна погодитися на оплату нижчу за очікувану, якщо для вакансії не вистачає досвіду. Але обов'язково дізнайтеся про перспективу збільшення зарплати, обговоріть строки та способи підвищення винагороди", - каже експертка.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні