BMW для користувачів РФ позначила на картах Крим російським

1
1
BMW для користувачів РФ позначила на картах Крим російським
У власників автомобілів BMW, що продаються в Росії, з’явилася можливість встановити навігаційну карту, на якій анексований у 2014 році Крим показаний частиною Росії. У базовій версії Крим позначений українською територією.

Повідомляє Новинарня.

BMW пояснила рішення “урахуванням законодавства різних країн”, передає у вівторок, 10 листопада, російська служба ВВС.

“BMW Group веде постійну роботу з оновлення картографічних даних навігаційних систем, у тому числі з урахуванням законодавства країни/регіону, де автомобіль купується або експлуатується. Однак є можливість змінити налаштування, задані за замовчуванням, якщо клієнт забажає експлуатувати автомобіль в іншій юрисдикції”, – повідомила компанія.

Територіальна приналежність Криму після анексії Росією в 2014 році також змінилася на картах інших автовиробників. Під час використання карти в Росії навігатор Nissan показує Крим російським, а в інших країнах – українським.

Volkswagen повідомив ВВС, що карти компанії також можуть відрізнятися залежно від країни. Однак це не дозволяє робити будь-які висновки про позицію компанії щодо міжнародних і територіальних кордонів, стверджує автовиробник.

Mitsubishi в Росії використовує на бортовому комп’ютері “Яндекс.Навігатор”, де Крим вказано російським з 2014 року.

Територіальна приналежність Криму змінилася також на картах Google. Як пише видання, користувачі з російськими IP бачать Крим російським, а всі інші – українським.

Теги: BMW, Росія, Крим
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Авжеж бізнес понад усе. Наші "фабриканти" теж з окупантом торгують, і їм начхати що війна, що люди гинуть...!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні