Азербайджан вимагатиме від Вірменії компенсацій за війну у Карабасі

0
-1
Азербайджан вимагатиме від Вірменії компенсацій за війну у Карабасі
Азербайджан має намір оцінити збитки від війни в Нагірному Карабасі, після чого через суд вимагати від Вірменії компенсації

Пише Депо.

Про це заявив президент Азербайджану Ільхам Алієв.

За його словами, для оцінки запросять міжнародних експертів. Вони повинні провести розрахунки по збитку екології, інфраструктури, мирним жителям, які втратили житло, а також історичної спадщини Азербайджану.

"Після цього, звичайно, будуть судові процеси, позови проти вірменської держави, і ми вже до цього готуємося", – заявив Алієв.

Він також додав, що Баку відновить зруйновану інфраструктуру в Нагірному Карабасі.

Нагадаємо, 27 вересня на кордоні Азербайджану та Вірменії знову загострився конфлікт – в Нагірному Карабасі поновились бої.

9 листопада прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, президент Азербайджану Ільхам Алієв за посередництва президента Росії Володимира Путіна підписали мирну угоду, яка фактично означає капітуляцію Вірменії і введення у регіон російських "миротворців".

11 листопада президент Азербайджану Ільхам Алієв про переможне завершення війни у Нагірному Карабасі.

Довідка: У період із 1988 року по 12 травня 1994 року між Азербайджаном та Вірменією тривала війна на етнічному підґрунті за контроль над Нагірним Карабахом. Однак, військові сутички між країнами не припинилися й після підписання мирного договору.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні