«Ми не ваші вороги! Ми ваш народ!»: підприємці - владі. ФОТО

2
14
«Ми не ваші вороги! Ми ваш народ!»: підприємці - владі. ФОТО
Сьогодні, 11 листопада відбулася протестна акція працівників сфери ресторанного господарства #SaveFOP.

Підприємці висловлювали своє обурення незаконним, на їхню думку, обмеженням по часу в роботі ресторанів, запровадження карантину вихідного дня, а також посилення поліцейського пресингу бізнесу.



Іовенко Тетяна, голова «Волинської обласної організації приватних роботодавців торгівлі та комерційної сфери»: Ми маємо боротися за своє майбутнє та за майбутнє своїх дітей, онуків і допомагати нашим старим батькам, тому що сьогодні влада забуває про це. Ми вже більше 8 місяців носимо маски, нам заборонили користуватись громадським транспортом.

Сьогодні стала свідком прикрого випадку. Їхавши в тролейбусі 15А на акцію, о 8:45, школяра не пустили у транспорт, його ледь не стукнули по голові дверима, тому що не було достатньо сидячих місць.

Більшість лучан користується громадським транспортом, і перевізники, так як і інші, мають право працювати не в збиток. Сьогоднішньою акцією ми показуємо, що можемо приходити, вимагати та боротися за право на життя.

Наші кореспонденти поспілкувалися безпосередньо з активними учасниками мітингу.

З якою метою ви вийшли на акцію протесту та чого ви очікуєте від неї?

Ігор Грабко: Я сподіваюся, що влада дослухається до нас. Те, що відбувається зараз – це неправильно. Держава бореться з коронавірусом, на це було виділено гроші. Замість того, щоб оснащувати лікарні, переобладнувати їх, всі кошти витратили на ремонт доріг, які, до речі, потім введуть у приватний рух.

Зараз масово зачиняють малий та середній бізнес. Хіба на вихідних коронавірус не поширюється? Карантин вихідного дня – це не вирішення проблеми, а просто переливання з пустого в порожнє.

Я підприємець і повністю підтримував першу хвилю карантину. Обіцяної допомоги не отримав, мої працівники, звісно, також нічого не отримували. Я подавав відповідні документи, але мені відмовили.

За весь цей час я платив податки, плюс комунальні та багато інших базових витрат. Ще за перший локдаун мої збитки становили 2-3 тисячі грн.

Якби я мав зарплату, як у наших держслужбовців, це була б кардинально інша ситуація. Але поки я живу за свої кошти, я мушу працювати.

Ганна Давидюк, підприємець другої категорії: Ми вийшли на цю акцію в зв’язку з тим, що нам не дають працювати. Це вже тягнеться роками. Ми добровільно впряглися в цю роботу, платимо податки, утримуємо дітей, родини і кожен раз нам ставлять підніжку.



Щомісяця ми виплачуємо мінімум 6 тисяч грн, щоб покрити податки. Люди свідомо працюють, залиште їх в спокої! Скільки можна знущатися над простим робочим народом?!

Після протестної акції підприємців та пресу запросили до конференц-зали, щоб провести конструктивний діалог.

Роман Хорзов, інвестор та ресторатор: Ми зібралися тут для того, щоб донести свою думку і вимагати від вас як представників влади нашу ноту, яку, на сьогодні підписало 7 тисяч людей. Просимо передати в руки прем’єр-міністру Арсену Авакову та голові Волинської ОДА, Юрію Погуляйку.





На нашу думку, були порушені конституційні норми та норми підприємницької діяльності.

Не можна так перешкоджати підприємницькій діяльності. Близько 10 тисяч волинян залишилось без роботи, а по всій Україні ця цифра може дійти до 2 мільйонів.

Прошу Вас, від імені усіх небайдужих, посприяти відмінам часових обмежень в роботі ресторанів. Ми народ, а не ваші вороги.

Олександр Троханенко, заступник голови Волинської ОДА: Я вас повністю підтримую. Ми донесемо до уряду вашу петицію, також у це будуть включені ваші вимоги та побажання. Найближчим часом ви отримаєте відповідь.



Анатолій Костик, заступник голови Волинської ОДА: Ми вас почули, тому, почуйте, будь ласка, нас. За вчорашній день на Волині від коронавірусу померло 11 людей. Це не фейкова ситуація, а досить реальна.

Олег Іванюк, ресторатор: Складається враження, що ресторанний бізнес виконує роль «цапа-відбувайла». Чому після 22 години, коли вже зачинена каса, у ресторан приїжджає 2 наряди з автоматами? Невже більше нема куди спрямувати людей зі зброєю? Ми ж не злочинці і не мафіозі.



Сергій Козак, заступник начальника ГУНП у Волинській області: Поліція працює згідно законодавства. Наряди виконують свою роботу. Нікому ж не приносить морального задоволення штрафування підприємців, ми також страждаємо від карантинних обмежень. Ми змушені реагувати на кількість хворих на коронавірус.



Людмила Тимощук, керівниця управління охорони здоров’я ОДА: Я закликаю усіх волинян, не тільки підприємців, до чіткого виконання карантинних обмежень. Як відомо, кожен починає з себе.

Після протестної акції усі учасники вирушили проспектом Волі до ГУНП Волині для того, щоб передати звернення міністру МВС, Арсену Авакову.

Нагадаємо, на Волині ввели часові обмеження роботи закладів громадського харчування. Усі кафе та ресторани обмежені в часі роботи з 7:00 ранку до 22:00 вечора. Також, планується запровадження карантину вихідного дня.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
їх повністю, якщо по - іншому не доходить. Більшість податків - сплачує великий бізнес, а не генделики.
Відповісти
Підлітки в перших рядах - ресторатори?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні