Сутички, затримання протестувальників та лідерів опозиції: у Єревані відбуваються масові протести

1
4
Сутички, затримання протестувальників та лідерів опозиції: у Єревані відбуваються масові протести
У центрі Єревана (Вірменія) почалися сутички опозиціонерів з поліцією. Силовики затримали лідерів мітингу.

Про це повідомляє агентство “Новини Вірменії”.

Прибуло підкріплення для поліції – внутрішні війська. Силовики оточили площу Свободи. Кількість протестуючих також збільшується.

Тим часом, учасники акції вигукують “Нікол, йди!”, а поліцейські продовжують піддавати громадян приводу.

Серед затриманих представники Республіканської партії Едуард Шармазанов, Ваграм Багдасарян, Вардан Айвазян, Гегам Петросян, Айк Маміджанян, Карині Ачемян, Гегам Петросян, представники партії “Вітчизна” Арсен Бабаян, Вардан Восканян.

Лідера партії “Процвітаюча Вірменія” Гагіка Царукяна затримала Служба нацбезпеки Вірменії. Затримані практично всі лідери мітингу в Єревані.

Люди протестують проти укладання тристоронньої заяви щодо Карабаху. Глави Росії, Вірменії та Азербайджану Володимир Путін, Нікол Пашинян і Ільхам Алієв прийняли спільну заяву про припинення вогню в Карабасі.

Силовики пояснюють затримання забороною масових зібрань в умовах діючого в державі режиму воєнного стану. У центр Єревану стягуються додаткові сили поліції.

Зазначається, що мітинг повинен був відбутися о 13:00, але на площі вже кілька годин тому збудували поліцейський кордон, перешкоджаючи активістам пройти на площу Свободи. Тих, кому вже вдалося пройти за кордон, затримують.

За даними видання, затримані представники кількох опозиційних партій. Зокрема, лідер партії Процвітаюча Вірменія Гагік Царукяна.

“Замість того, щоб подолати страх, комплекс неповноцінності, влада вкотре йде на затримання Царукяна. Вона так і не усвідомила, що не зможе затримати чи заарештувати три мільйони осіб. Всі добре розуміють, що після підписання цього документа він намагається перевалити відповідальність на інших”, – заявила його прес-секретар Івета Тоноян.

За її словами, керівництво Вірменії пішло шляхом політичних репресій.

Нагадаємо, 9 листопада президенти Вірменії, Азербайджану та Росії підписали спільний документ про припинення бойових дій у Нагірному Карабаху з опівночі 10 листопада.

Зокрема, у Нагірний Карабах вводяться російські миротворці, Вірменія повинна повернути Азербайджану території, які не входили до складу радянської Нагірно-Карабахської області і які вона зайняла на початку 1990-х років.

Столиця вірменського Карабаху – Степанакерт залишиться під контролем вірмен, однак неясно, на яких правах існуватиме вірменський анклав. Угода укладається строком на п’ять років (з можливістю пролонгації, якщо жодна зі сторін не заявить про вихід з договору).

Раніше президент Туреччини Таїп Ердоган заявив, що він запропонував главі Російської Федерації Володимиру Путіну разом вирішити проблему Нагірного Карабаху.

повідомляє Прямий
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Каждый из нас любит почитать новости или посмотреть Ютубчик, что узнать что делается в мире и Украине.
Но очень важно чтоб источник новостей был правдивый и Вы не получали лживую информацию.
Я нашел очень хороший сайт и рекомендую его Вам - https://ukr-life.com.ua/
Последнее время изучаю новости только здесь.
Так же вот несколько из последних статей, которые просто сбивает с ног:
https://ukr-life.com.ua/vezd-v-ukrainu-dlya-rossiyan-s-1-yanvarya/
https://ukr-life.com.ua/povyshenie-zarplaty-medikov-v-ukraine/
https://ukr-life.com.ua/indeksaciya-pensij-s-1-aprelya-2018-goda-v-ukraine/
https://ukr-life.com.ua/kakoj-budet-v-mae-2018-goda-pogoda-v-ukraine/
https://ukr-life.com.ua/kalendar-na-2019-god-s-prazdnikami-i-vyxodnymi/
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні