--> Луцькі школи можуть не працювати 16 та 18 листопада | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцькі школи можуть не працювати 16 та 18 листопада

0
0
Луцькі школи можуть не працювати 16 та 18 листопада
Школи обласного центру можуть тимчасово призупинити навчальний процес у наступні понеділок та п’ятницю, 16 та 18 листопада. Так, у зв’язку з підготовкою до виборів, а також задля запобіганню поширення коронавірусної інфекції, сьогодні, 9 листопада, директори загальноосвітніх навчальних закладів отримали усі рекомендації від управління освіти.

Про це у власному коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила директорка комунального закладу «Луцький навчально-виховний комплекс «Гімназія № 14 імені Василя Сухомлинського» Луцької міської ради Волинської області« Марія Кардаш.

«Ми отримали усну рекомендацію від управління освіти щодо канікулярної форми навчання у понеділок, 16 листопада, та у п’ятницю, 20 листопада. Поки що нам рекомендували зробити у ці дні вихідні, але остаточне рішення – йти чи не йти на тимчасові канікули у ці дні, ми приймаємо самостійно. Я вважаю, що директори луцьких шкіл мають прийняти однакове рішення, адже було б дивно, якби одні школи вийшли на навчання у понеділок та п’ятницю, а інші – ні. Але, наголошую, кожна школа має право приймати самостійне рішення», – розповіла освітянка.

Водночас, начальниця управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко наголосила, що завтра, 10 листопада, відбудеться спільна нарада з директорами шкіл міста, під час якої кожен керівник озвучить позицію кожного навчального закладу.

«Згідно із законами «Про освіту» та «Про повну загальну середню освіту», кожен із директорів прийматиме остаточне рішення про тимчасове призупинення навчального процесу чи щодо інших аспектів в контексті організації освітнього процесу самостійно. Завтра ми робимо нараду в онлайн-режимі, і управління освіти матиме повну інформацію про рішення керівників шкіл. Спочатку я почую думку керівників, тоді зможу сформулювати загальну думку. Як більшість буде налаштована, такі спільні підходи ми й будемо втілювати. Оскільки у Міністерстві освіти та науки України нам нічого не наказують, то й управління освіти не має права наказувати очільникам шкіл. Ми лише надсилаємо листи, які мають суто рекомендаційний характер. Утім, така позиція та заходи мають право на існування в умовах адаптивного карантину», – зауважила головна освітянка міста.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні