4 фактори, які потужно б'ють по імунітету (третій - несподіваний)

1
8
4 фактори, які потужно б'ють по імунітету (третій - несподіваний)
В умовах коронавірусної пандемії, цих чотирьох чинників, які різко знижують імунітет, краще уникати.

Щоб організм взимку був краще захищений від інфекцій, зокрема й коронавірусних, вам, насамперед, потрібна сильна імунна система.

Фахівці розповіли, які чотири фактори здатні різко знижувати захисний потенціал імунітету.

Про це, з посиланням на німецький журнал Freundin, пише Голос.ua.

Замерзання. Фахівці пояснюють: коли ми замерзаємо, слизова оболонка носа і горла погано забезпечується кров'ю - це полегшує проникнення патогенів в організм. У холодну пору року важливо адекватно тепло одягатися, і особливо важливо, щоб не мерзли ноги.

Занадто інтенсивні фізичні навантаження. Важка робота, виснажливі тренування теж є факторами, які різко знижують імунітет. Дослідження показали, що підвищені навантаження сприяють зменшенню кількості лейкоцитів в організмі.

Знеболюючі. Парацетамол, ібупрофен і АСК блокують фермент, без якого неможливе утворення відповідних антитіл. Медики радять не приймати цих препаратів на початку захворювання при ще слабких симптомах.

Алкоголь і сигарети. Кожен з цих компонентів має властивість деактивувати імунні клітини. У сезон зростання інфекцій лікарі наполегливо рекомендують прагнути до зниження споживаної кількості спиртного і тютюну і тим більше не вживати їх разом - таке поєднання завдає по-справжньому руйнівний удар по імунітету.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Корисна порада для підтримки імунітету
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні