Людей з «хрущовок» можуть почати виселяти без їхньої згоди

0
-9
Людей з «хрущовок»  можуть почати виселяти без їхньої згоди
Зараз фізичний знос "хрущовок", зокрема у Києві, становить 60% і більше. Ці будинки вже віднесені до застарілого житлового фонду. Це означає, що скоро прийде той час, коли їх потрібно буде зносити і замінювати чимось новим.

Про те, чи можуть мешканців старих будинків переселяти насильно, розповів Сергій Броневицький, доктор технічних наук, начальник комунальної організації "Інститут Генерального плану міста Києва", інтерв'ю з яким опублікувало видання Вечірній Київ.

За останні 20 років було прийнято багато програм по реконструкції "хрущовок", але жодну з таких програм до кінця не довели. Причина - нестача грошей у місцевих бюджетах і юридичні складності. У законі прописана обов'язкова згода на переселення всіх 100% людей, що проживають у будинку. Як показав досвід, цього досягти дуже складно.

Експерт підкреслив, що відселення жильців квартир має здійснюватися за умови попереднього надання їм інших, рівноцінних за площею та кількістю кімнат приміщень. Крім того, передбачено, що житплоща, що пропонується, може бути безоплатно збільшена до 50 відсотків жилої площі квартири будинку, що підлягає знесенню, незалежно від числа зареєстрованих у ній осіб.

Людей не зможуть насильно переселити з колишніх квартир, але влада може визнати ті ж "хрущовки" аварійними і на цій підставі знести їх. У цьому випадку згода на знесення ніхто не проситиме. Але варто пам'ятати, що аварійним визнається жилий будинок, у якого фізичний знос складає 81-100%. Поки далеко не всі "хрущовки" в настільки поганому стані.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні