Вибори на Донбасі можуть пройти у 2021 році, Зеленський

1
1
Вибори на Донбасі можуть пройти у 2021 році, Зеленський
Президент Володимир Зеленський назвав можливими вибори на Донбасі навесні 2021 року, але називає це "не найголовнішим питанням". Про це інформує Українська Правда.

Джерело: Зеленський у розмові з журналістами на КПВВ "Щастя" на Луганщині

Пряма мова Зеленського: "Ми йдемо у напрямку "мінського" формату, але повинен бути виписаний детальний план дій. Цей план дій зрозумілий, детальний, я вважаю, з кроками, датами та з відповідальністю. Він переданий ОБСЄ. Вважаю, що його розглянуть на засіданні Тристоронньої контактної групи, але важливо ще, щоб цей план дій розглядався 13 листопада радниками "нормандської четвірки.

Я вважаю, що вибори потрібні, це не самоціль. Найголовніше – деокупація Донбасу. Якщо усі хотітимуть закінчити війну – вона закінчиться. Така можливість є. Але ми з вами розуміємо прекрасно, що як вибори можуть бути демократичними, прозорими, якщо там немає безпечної ситуації. А без нормальної безпекової ситуації туди не приїдуть ані спостерігачі, ані представники всіх партій, ані представники ЦВК. Тому про які вибори говорити?

Все ж таки той покроковий план, який запропонувала до розгляду ТКГ, він дає можливість все це зробити та навесні провести вибори. Але ще раз говорю, це не є найголовнішим питанням".

Що було раніше: Українська сторона підготувала для ТКГ "План спільних кроків" із пропозицією повного припинення конфлікту й демілітаризації окремих районів Донецької та Луганської областей на початку 2021 року, аби створити умови для проведення там місцевих виборів 31 березня 2021 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Вибори навесні 2021.."?, мрійник.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні