Сорт яблук, які можна зберігати цілий рік, коштував селекціонерам $10 млн

0
-5
Сорт яблук, які можна зберігати цілий рік, коштував селекціонерам $10 млн
Новий сорт яблук, який можна зберігати у холодильнику до року, надійшов у продаж у США минулого року. Його селекція зайняла близько 20 років, а комерційне виробництво цього сорту хрустких і соковитих яблук обійшлося у 10 млн доларів.

Сорт під назвою Cosmic Crisp, як пише greenpost.ua, був уперше виведений вченими Університету штату Вашингтон у 1997 році.

Фермери штату Вашингтон отримали ексклюзивне право на вирощування цього сорту протягом наступних 10 років.

Назва Cosmic Crisp з'явилась завдяки великій кількості білих цяток на поверхні яблука, що нагадує зоряне небо. Це ультра-хрустке, досить тверде і соковите яблуко кисло-солодкого смаку, м'якоть цих яблук дуже повільно коричневіє. Вони зберігають свої прекрасні смакові властивості при зберіганні в холодильнику протягом 10-12 місяців.

Наразі у штаті посаджено понад 12 мільйонів яблунь цього сорту, а сувора система ліцензування не дозволяє вирощувати його за межами штату Вашингтон.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні