--> Грибник у лісі знайшов рідкісний стародавній меч. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Грибник у лісі знайшов рідкісний стародавній меч. ФОТО

0
4
Грибник у лісі знайшов рідкісний стародавній меч. ФОТО
У Чехії, в районі Єсеніце збирач грибів випадково виявив меч бронзового століття віком 3,3 тис. років.

Чоловік побачив клинок між каменів, передає radio.cz.

"Щойно пройшов дощ, і я пішов збирати гриби. По дорозі побачив шматок металу, що стирчить з землі між груди каміння. Я штовхнув його і зрозумів, що це клинок, частина меча. Потім викопав ще трохи, і виявив бронзову сокиру", - розповів він.



Про знахідку повідомив археологам. Вони встановили вік меча і сокири. Таку зброю використовувалася в основному на території сучасної Північної Німеччини. Це дослідників здивувало.

Подібні мечі на той час були дорогим товаром. Бронзові мечі виготовляли шляхом плавлення бронзи до тих пір, поки вона не перетворювалася в рідкий метал, після чого її заливали в форму.



"Меч з Єсеніце - не найкращий приклад цього методу. Рентгенівські дослідження показують, що всередині зброї багато маленьких бульбашок. Це говорить про те, що меч не використовувався в бою, а мав символічне значення", - додали фахівці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні