В аптеках різко зріс попит на вітаміни, заспокійливі та противірусні препарати

0
7
В аптеках різко зріс попит на вітаміни, заспокійливі та противірусні препарати
Попит на вітаміни в Україні суттєво зріс за останні два тижні, кількість пошукових запитів на цю групу на сайті сервісу Liki24.com збільшилася більше ніж у 4,5 разу і продовжує зростати, повідомили у Liki24.com агентству "Інтерфакс-Україна".

У компанії зазначили, що такий попит зумовлений не тільки сезонним зростанням кількості простудних захворювань, а й постійними повідомленнями в ЗМІ про необхідність зміцнення імунітету в період епідемії COVID-19.

"Найчастіше користувачі сервісу шукають вітамін "D" - і для дорослих, і для дітей. За останні два тижні жовтня кількість таких запитів зросла вдвічі. Попит на цинк збільшився всемеро, а на вітамін "С"- удесятеро. Проте наукових доказів того, що прийом вітамінів запобігає зараженню вірусними захворюваннями, не існує. При цьому ціни на вітаміни та інші біологічно активні добавки в аптеках залишаються стабільними: від 104 грн для вітаміну "D", від 4 грн для вітаміну "C" і від 49 грн для цинку", - наголошується в повідомленні.

При цьому дефіциту вітамінів усіх груп в аптеках України не спостерігається. Винятком є цинк, перебої в його постачаннях зафіксовано в останній тиждень жовтня.

"Крім вітамінів, у жовтні українці купили значно більше термометрів і пульсоксиметрів (приладів для моніторингу пульсу і кількості кисню в крові). Серед інших медикаментів зберігається високий попит на парацетамол, антибіотики й препарат "Дексаметазон", який в Україні використовують під час лікування хворих на коронавірус. Також продовжує лідирувати за кількістю запитів препарат "Протефлазид", - додали в Liki24.com.

Компанія також зазначила, що з початку карантину заспокійливі препарати стабільно входять до п'ятірки лідерів із продажу та кількістю пошукових запитів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні