Уряд Польщі відклав заборону абортів

1
2
Уряд Польщі відклав заборону абортів
Польський уряд вирішив відкласти виконання рішення Конституційного суду щодо обмеження права жінок на аборт. Рішення мало набути чинності 2 листопада, але до цього часу воно не було опубліковано. Про це 3 листопада повідомила агенція Reuters, посилаючись на слова речника уряду Польщі Пьотра Мюллера, - пише Український тиждень.

"Відповідно до регламенту рішення Конституційного суду повинні бути опублікований своєчасно. Однак на цей час нам усім потрібні мир і обговорення навколо цього рішення, заспокоєння громадських настроїв і дискусії серед експертів", - заявив Мюллер.

Нагадаємо, що 22 жовтня Конституційний суд Польщі ухвалив рішення про те, що переривання вагітності через патологію плоду не відповідає конституції країни. До цього аборти в Польщі дозволялися у випадку небезпеки для здоров'я матері, в разі важких вад розвитку плоду та у разі вагітності внаслідок зґвалтування. Згідно з новим рішенням суду, переривання вагітності має бути забороненим також у випадку серйозних вад розвитку ненародженої дитини. Це спровокувало масові акції протесту у країні.

Президент країни Анджей Дуда хотів запропонувати ухвалити законопроект, який би відновив право на аборт через аномалії розвитку плода, однак лише у випадку "летальних" вад. Однак парламент відклав заплановане на 4 листопада засідання на два тижні.

Після цього опозиційні політики висловили сумнів, що у правлячої партії "Право і справедливість" вистачить голосів, щоб ухвалити цей законопроєкт.

Тим часом Польська федерація жінок та планування сім'ї повідомила, що в останні дні перед тим, як рішення суду мало набрати чинності, в країні збільшилося число абортів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні