--> Кому з чиновників обов'язково складати іспит з української мови | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Кому з чиновників обов'язково складати іспит з української мови

1
4
Кому з чиновників обов'язково складати іспит з української мови
Для всіх претендентів на посаду в органах державної влади чи місцевого самоврядування, включно з майбутніми народними депутатами, у 2021 році стане обов'язковим іспит на знання української мови.

Це передбачено законом про мову, повідомив уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь в ефірі телеканалу Рада, повідомляє gazeta.ua.

"Тобто всі ті, хто має намір стати народним депутатом у наступному скликанні, хто захоче працювати міністром чи, скажімо, уповноваженим із захисту державної мови, повинні підтвердити своє знання української мови на іспиті", — пояснив Кремінь.

16 липня 2021 року набуде чинності норма про іспит з державної мови. У кандидатів є 8 місяців для того, аби підтягнути знання української мови.

"Якщо є намір претендувати на якісь посади, або — готуйтесь, тренуйтесь, наймайте вчителів, або — вибачайте, як-то кажуть", — наголосив омбудсмен.

Закон про забезпечення функціонування української мови як державної Верховна Рада ухвалила 25 квітня 2019 року. Він зміцнив позиції державної мови в Україні, його називали "історичним рішенням".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ось тільки деяким "дупутатам" отой закон поперек горла стоїть, ніяк не втихомиряться все копають, все ворушать, розхитують, пробують вже через скандальний КС скасувати. Той закон їм як скалка в дупі.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні