Суддя КСУ з Волині 5 років «забував» декларувати бізнес дружини

7
16
Суддя КСУ з Волині 5 років «забував» декларувати бізнес дружини
Петро Філюк п’ять років поспіль не вказував у декларації бізнес дружини – про нього, а також про 20 тисяч доларів кешем та 644 тис грн на рахунку суддя згадав лише після призначення в КСУ.

Про це повідомляє Bihus.Info.

Суддя КСУ Філюк з 2015 по 2019 роки, будучи на посаді голови Апеляційного суду Волинської області, не вказував у своїх деклараціях ПП «Акрополь», що належить його дружині Олені Філюк. В усіх деклараціях суддя зазначав дружину, її нерухомість, її авто, її зарплатню – однак не зазначав корпоративні права.

Під час кваліфоцінювання два роки тому Філюк заявляв, що з дружиною не розлучений офіційно, але не проживає однією родиною нібито вже понад 10 років. Разом з тим не знати, що в неї є бізнес, суддя навряд чи міг – адже цьому бізнесу вже понад 20 років.

ПП «Акрополь» зареєстроване в 1997 році, уже в 1998 фірма викупила в Луцьку приміщення на 770 кв.м. У приміщенні розташований гастроном. З минулого року права на приміщення розділили навпіл між «Акрополем» і сином судді Петром Філюком.



Цікаво, що згідно з даними фінансової звітності «Акрополя» на YouControl – фірма стабільно збиткова, а єдиний нібито дохід від неї, згідно з деклараціями самого судді, Олена Філюк отримує у вигляді невеликої зарплатні (вона в цій фірмі не тільки власник, а й директор).



Пізніше, після прийняття присяги судді КСУ Філюк подав уточнену декларацію – суддя «згадав», що в дружини є фірма. Окрім того, він «згадав», що в нього самого лежить 21,500 дол готівкою і 644 тис грн на банківських рахунках.



Нагадаємо, 27 жовтня КСУ визнав неконституційними деякі положення Кримінального кодексу та ЗУ «Про запобігання корупції», перше – анульовує відповідальність за брехню в деклараціях, друге – по суті блокує роботу Національного агентства з питань запобігання корупції в напрямку моніторингу, перевірки та контролю статків державних службовців. Філюк підтримав рішення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
16

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще одна причина протягнути отаке рішення
Відповісти
це він задекларував кишенькові гроші
Відповісти
Тепер залишилось або посадити, або нагородити
Відповісти
ХТО ЙОГО ПОСАДИТЬ, ВІН ЖЕ СУДДЯ...!
Відповісти
Справа не в його судівстві, а в приналежності до судівської мафії, яка є потужнішою за всі інші органи державної влади.
Відповісти
Таких багато хто не все декларує
Відповісти
Якщо перевірити суддів Волинського апеляційного суду, де недавно головував Філюк, то мабуть кожний другий заслуговує на ув'язнення через хабарі та неправосудні рішення, а інші на позбавлення обіймати посаду судді через просто неправосудні рішення.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні