Стало відомо після якої їжі шкідливо пити каву

0
-5
Стало відомо після якої їжі шкідливо пити каву
Деякі продукти харчування краще не запивати кавою. Це призводить до несприятливих процесів у роботі організму, які можуть стати спусковим механізмом для цілого ряду захворювань.

Про це повідомляє ГолосUA.

Досліди наукових фахівців показали: кава, що випивається після жирних страв, сприяє різкому зростанню рівня цукру в крові.

«Навіть у здорової людини рівень цукру в крові різко стрибає після того, як вона почастувалася жирною їжею. Якщо ж запити такий обід кавою, рівень цукру підвищиться вдвічі: приблизно такі ж показники цукру в крові можна спостерігати у людей з підвищеним ризиком розвитку діабету», - переконують учені.

Спостерігаючи за добровільними учасниками експерименту, дослідники встановили: жирна їжа підвищує рівень цукру в крові здорової людини на 32%. При цьому, за словами науковців, ефект зростання цукру в крові в таких обставинах може спостерігатися протягом декількох годин після їжі. Коли ж волонтери після жирної їжі протягом п'яти годин випивали дві чашки кави, у них рівень цукру в крові збільшувався на цілих 65%.

За словами лікарів, насичені жири заважають організму нормально засвоювати глюкозу, а напої з кофеїном лише посилюють це порушення.

«Якщо людина звикла запивати кавою бутерброди, гамбургери або смажену картоплю, рівень цукру в її крові підвищується занадто часто, - це неминуче позначиться на роботі всього організму», - застерегли вчені.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні