--> Франція оголошує додаткову мобілізацію через теракти | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Франція оголошує додаткову мобілізацію через теракти

0
-3
Франція оголошує додаткову мобілізацію через теракти
Франція планує оголосити додаткову мобілізацію після нападу ісламіста біля церкви у Ніцці.

Повідомляє Суспільне медіа.

"Якщо на нас нападають, то це через наші цінності, наші цінностей свободи та наше бажання не піддаватися терору", - сказав у своєму зверненні президент Франкції Емануель Макрон.

Він назвав напад у Ніцці "ісламістською терористичною атакою" та повідомив, що додатково планується мобілізувати від 3 до 7 тисяч солдатів.

У свою чергу прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс повідомив, що рівень загрози за національною системою тривожного сповіщення про рівень терористичної загрози піднято до "рівня екстернного нападу на всю національну територію", передає Francetv Info.

Макрон також заявив, що буде посилено охорону культових споруд, зокрема церков, та посилити заходи безпеки у школах.

Що відомо
Вранці 29 жовтня озброєний ножем чоловік з криками "Аллах Акбар" напав на людей у міській церкві Нотр-Дам-де-Ніцца. Наразі відомо про трьох загиблих.

Поліція французького міста Авіньйон застрелила чоловіка, який посеред вулиці вигукував "Аллах Акбар" та погрожував перехожим пістолетом. Ще одну людину, озброєну ножем, затримали у Ліоні.
У французькому місті Конфлан-Сен-Онорін неподалік Парижа, чоловік обезголовив учителя історії Самуеля Паті, вигукуючи ісламістські гасла.

У консульстві РФ підтвердили вік підозрюваного і те, що він народився у Москві.

Як пише Le Figaro, убитий Самуель Паті на уроках розповідав студентам про свободу слова та показував карикатури на пророка Мухаммеда. Так, він використав карикатури журналу Charlie Hebdo як приклад свободи вираження думки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні