--> Програма "Доступні ліки" опинилася під загрозою закриття | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Програма "Доступні ліки" опинилася під загрозою закриття

0
-3
Програма "Доступні ліки" опинилася під загрозою закриття
Понад 2 млн 430 тис пацієнтів, які сьогодні лікуються за програмою "Доступні ліки", ризикують залишитися без доступу до цієї програми.

Про це заявила нардеп від партії "Голос", ексзаступниця міністра охорони здоров'я Ольга Стефанишина на своїй сторінці у Facebook.

"Також приватні лікарі та медцентри, які сьогодні надають безоплатні послуги пацієнтам в рамках медреформи, припинять це робити. Зараз це 611 медзакладів, більшість із яких надають первинну допомогу. А все тому, що Міністерство фінансів України планує зобов'язати всі заклади, які працюють з державою, перевести свої рахунки з банків у державне казначейство. Уже є проект постанови", - написала Стефанишина.




Так емоційно нардеп відреагувала на повідомлення, що Мінфін розіслав на погодження іншими органами постанову, яка переводить розрахунки НСЗУ з аптеками, лікарнями, приватними лікарями у держказначейство.

"Тобто - у совок, ручне управління коштами і пекельну система оплат, яку абсолютно точно не витримають аптеки та приватні заклади і ФОПи. Більше того, гроші можуть забрати з казначейського рахунку в будь-який момент, і лікарні чи аптеки їх не отримають. Як от зараз ковідні використовуються на дороги", - наголосила нардеп.

І пояснила: такою ціною Мінфін намагається приховати дірку в бюджеті.

"По суті, Мінфін хоче перекласти кошти з однієї кишеню в іншу. Це одноразова акція, яка на якийсь час допоможе Уряду "зробити вигляд", що кошти в бюджеті, є ціною незалежності та ефективності медичних закладів. Ціною здоров'я мільйонів українців. Яких ще реформ вам не вистачає?" - обурилася Стефанишина.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні