Олексій Арестович став спікером української делегації в ТКГ

0
-19
Олексій Арестович став спікером української делегації в ТКГ
Раніше він зізнавався, що не є патріотом України чи будь-якої іншої держави, його не турбує розвиток української культури, відновлення історичної пам'яті та справедливості, становлення нації та мови.

Пише Детектор медіа.

Блогер, колишній актор, який з 2014 року позиціонував себе як «військовий експерт», Олексій Арестович став речником української делегації в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі.

«Маю нагоду повідомити, що рішенням Глави делегації України для участі у Тристоронній контактній групі Л. Кравчука (президента України у 1991-94 рр.), мене призначено радником делегації з інформаційної політики з повноваженнями «єдиного голосу» щодо інформування ЗМІ, міжнародних партнерів та, насамперед, народа України. Запрошую зацікавлених осіб, насамперед, журналістів, звертатися до мене за коментарями щодо питань, пов’язаних з роботою делегації; засоби та форми більш тісної співпраці встановимо трохи пізніше», - написав Арестович.

Із 1999 по 2005 рік Олексій Арестович працював у Головному управлінні розвідки, яке тоді очолював нинішній голова партії «Сила і Честь» Ігор Смешко. Після цього вивчав психологію й теологію, працював актором театру й кіно. Має звання майора запасу.

Після 2014 року Арестович став коментувати в українських ЗМІ військові теми, зокрема війну на Донбасі, а також писати про них на своїй сторінці у Facebook та в медіа. Паралельно він проводить семінари із психології.

У 2017 році Арестович зробив допис у соцмережі, в якому зізнався, що «багато брехав із 2014 року» та займався «пропагандистською роботою».

«Я - не патріот. Причому, не тільки України, а й будь-якої національної держави як такої. Я "патріот 5-го проекту", проекту об'єднаної Землі в дусі Тейяра де Шардена і Вернадського, Жана Фреско.

На питання відновлення історичної пам'яті, справедливості, боротьби, перемог і поразок, становлення націй, мови, закриття історичних ран, я дивлюся як солдат на вошу.

Саме тому, що мене абсолютно не колишуть національні питання, я не їду (поки, в усякому разі) з України.

Мене абсолютно не турбує розвиток української культури, як такої. Я його вітаю, десь навіть йому допомагаю, але не через сентименти до неї як такої, а вітаю як одну з багатьох культур нашої великої і симпатичної Землі. Не більше.

В цілому, я відчуваю до громадської маси (в її нинішньому стані) почуття, близьке до помірної відрази, хоча щодо її перспектив я, як і раніше, стримано-оптимістичний. Правда, досить стримано. Дуже і дуже», - писав він.

28 жовтня також стало відомо, що дипломат Маркіян Лубківський не прийняв пропозицію стати спікером української делегації в ТКГ.

Нагадаємо, 14 вересня віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков повідомив, що українська делегація в ТКГ повідомляє про результати засідань пізніше російської сторони, бо дотримується домовленостей щодо порядку ведення переговорів, натомість представники РФ їх порушують. Він уточнив, що учасники засідань ТКГ можуть коментувати будь-які події лише після офіційної заяви представника ОБСЄ.

Віцепрем'єр також розповів, що в української делегації в ТКГ з’явиться спікер, який відповідатиме за роботу зі ЗМІ та висвітлюватиме позицію делегації.

30 вересня дипломат Маркіян Лубківський повідомив «Детектору медіа», що пропозицію приєднатися до української делегації в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України отримав від голови делегації в ТКГ Леоніда Кравчука та Офісу президента України. Він додав, що його можуть розглядати й на іншу посаду. Крім того, учасник переговорів Сергій Гармаш розповів, що офіційну позицію української делегації в ТКГ висловлюватиме лише спікер, усім іншим коментувати переговори заборонять.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-19

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні