Україна стала лідером онлайн-торгівлі у Східній Європі

0
2
Україна стала лідером онлайн-торгівлі у Східній Європі
З початку 2020 року частка онлайн-торгівлі у Східній Європі зросла до 10% від загального обсягу роздрібних продажів. Лідером є Україна.

Причиною цього називають карантинні обмеження, які сприяли співпраці продуктових рітейлерів з сервісами доставки.

Продуктовий e-commerce в Україні виріс на 107%, у порівнянні з торішніми показниками. Про це говорять дані дослідження лондонської компанії Euromonitor International, передає Investory News.

За результатами дослідження, найбільш затребуваними послугами стали безкоштовна доставка, її відстеження і можливість безкоштовного повернення — за ці пункти проголосувало більш, ніж половина опитаних.

Також в України найвищий показник приросту в офлайн-рітейлі — близько 5%. При цьому продуктові мережі супермаркетів фіксували зміну поведінки покупців під час карантину. Люди стали частіше здійснювати покупки в невеликих магазинах.

Експерти відмічають, що продуктовий рітейл активно переходить у невеликий формат. У Східній Європі маленькі продуктові точки показують кращі результати в поточному році й, згідно з прогнозом, будуть їх демонструвати й надалі. Частка гіпермаркетів знизилася на 2,5% в цьому році. Вони скорочують площі або трансформуються в супермаркети.

55% опитаних вважають, що тенденція до зростання обсягів онлайн-шопінгу збережеться і після карантину. Однак, близько 25% очікують повернення до колишніх умов.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні