Слідство щодо неякісних бронежилетів закінчено

0
26
Слідство щодо неякісних бронежилетів закінчено
Чиновники з Міноборони, за даними слідства, свідомо закупили бронежилети, які прострілюються.

Пише Кореспондент.

У справі про закупівлю неякісних бронежилетів для армії завершено досудове розслідування. Збиток державі оцінений у майже 42 млн гривень. Про це у вівторок, 27 жовтня, повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

"Слідчі ДБР завершили досудове розслідування за фактом закупівлі Міністерством оборони України неякісних бронежилетів для потреб армії. Після ознайомлення підозрюваних і їх адвокатів з матеріалами кримінального провадження до суду буде направлено обвинувальний акт", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, посадові особи Міноборони "закупили неякісні бронежилети марки Корсар МЗС-1-4, які не відповідають технічним вимогам і прострілюється".

"При цьому посадові особи Міноборони і представники компанії постачальника знали, що при намоканні (дощуванні) в бронежилетах змінюється молекулярна структура "кевлара" і він втрачає свої куленепробивні властивості", - додали в ДБР.

Встановлена ​​сума збитків державному бюджету України в результаті закупівлі неякісних бронежилетів становить майже 42 млн гривень.

Бронежилети без броні. Що закупило Міноборони

Нагадаємо, в листопаді 2019 року ДБР повідомило про підозру п'яти топ-чиновникам Міноборони. Тоді стверджувалося, що вони причетні до закупівель 20 тисяч бронежилетів, вартістю 176 млн гривень, 7 тисяч з яких нібито виявилися бракованими.
В рамках справи заарештували начальника Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України Дмитра Марченка. Пізніше за нього внесли 20 млн гривень, і він вийшов під заставу.

Також колишньому заступнику міністра оборони повідомили про підозру.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
26

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні