За тиждень здійснили понад 20 кібератак на сайт ОП

0
1
За тиждень здійснили понад 20 кібератак на сайт ОП
За тиждень з 21 по 27 жовтня заблоковано 22 DDoS-атаки на веб-ресурси органів влади. Переважна більшість стосується сайту Офісу Президента України. Про це повідомляє пресслужба Держспецзв'язку.

"Система захищеного доступу державних органів до мережі Інтернет заблокувала 44 890 атак різних видів, що на 28% менше, ніж попереднього тижня. Переважна більшість — це мережеві атаки прикладного рівня (94%) та атаки типу "Harvest Attack" (4%). Також зафіксовано і заблоковано 22 DDoS-атаки. Переважна більшість стосується веб-ресурсів Офісу Президента України", - йдеться у повідомленні.

При цьому система кіберзахисту державних інформаційних ресурсів та об'єктів критичної інфраструктури на об'єктах моніторингу зафіксувала 1 134 900 підозрілих подій, що на 10% більше, ніж попереднього тижня. Переважна більшість зафіксованих підозрілих подій стосується спроб мережевого сканування (88%), застосування нестандартних протоколів (9%) та виявлення мережевого ШПЗ (шкідливого програмного забезпечення) (1%).

Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA у цей період зареєструвала та опрацювала 2 323 кіберінциденти, що на 16% більше, ніж попереднього тижня.
Переважна більшість опрацьованих інцидентів стосується недержавного сектору (близько 99%). Основна кількість інцидентів стосується розповсюдження ШПЗ (99%).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні