Розкрили подробиці великої битви, що відбулась 3,2 тис. років тому

0
4
Розкрили подробиці великої битви, що відбулась 3,2 тис. років тому
Учені висунули нове припущення щодо жорстокої битви, яка відбулася 3,2 тис. років тому на кордоні сучасних Польщі та Німеччини. На тому місці загинуло 1,4 тис. людей.

Попередньо на поле бою натрапили ще 1996 року. Тоді археолог-любитель знайшов кістку передпліччя зі встромленним в неї крем'яним наконечником. З того часу люди знаходили різноманітну зброю та навіть скелети у бронзових обладунках, інформує "Урядовий Кур'єр".

З 2007 року науковці намагалися встановити, чому в такому малозаселеному регіоні сталася настільки масштабна битва. Вважали що кілька груп билися між собою за контроль над мостом через річку поблизу Балтійського моря.

Нову гіпотезу висунув археолог Детлеф Янцен. Він припускає, що відбувся не бій, а бійня, а її жертвами стали торговці, які рухались із великим караваном та родичами. На них напали загони озброєнних бандитів, пограбували і вбили усіх. Підставою для таких висновків стало дослідження скелетів - протягом усього життя убиті люди носили важкі вантажі. Окрім торговців могли бути й рабами.

Нещодавно серед скелетів почали знаходити залишки жінок і дітей. Якби це була військова сутичка у ній би брали участь лише воїни-чоловіки. Крім того, аналіз решток також показав, що люди приїхали в те місце з різних куточків Європи і не належали до місцевих жителів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні