--> Як за словами-паразитами розпізнати характер співрозмовника | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як за словами-паразитами розпізнати характер співрозмовника

0
-3
Як за словами-паразитами розпізнати характер співрозмовника
Психологи переконують, що за словами-паразитами можна багато дізнатись про характер співрозмовника.

Як розпізнати ключові риси характеру в собі і співрозмовникові.

Найбільш часта причина вживання слів-паразитів - бідність словникового запасу, однак з їх допомогою можна визначити характер людини, пише ТОнеТО.

Про це на своїй сторінці в Instagram написала психологиня Олена Плешакова. Вона також пояснила значення таких слів-паразитів, як до речі, коротше, просто і інших.

До речі - це слово в основному люблять ті, кому бракує уваги і інтроверти. Вони відчувають дискомфорт і незручність у новому середовищі або при зустрічі з новим співрозмовником і намагаються компенсувати збентеження словом-паразитом.

Коротше - прямий показник поспіху, нервозності і навіть агресії. Зазвичай людина, яка зловживає цим словом, - холерик, має неврівноважену психіку. Зустрічається це слово і в лексиконі у понад міру балакучих індивідів.

Так би мовити. Це слово допомагає людям з надмірно швидкою і незв'язною мовою робити паузи в словах, полегшуючи співрозмовникам розуміння сказаного. Потік свідомості таких людей іноді виявляється роз'єднаний з тим, що вони говорять, і слова-зв'язки дозволяють їм на час з'єднати слова і думки. Люди, які часто говорять «так би мовити», - експресивні, рухливі, запальні, люблять жестикулювати і мають багату міміку.

Це саме. Зазвичай цей вислів-паразит використовують ліниві і не дуже відповідальні люди. Вони ненадійні і надмірно імпульсивні. На них не варто покладатися. Вони винахідливо звалюють власну провину на всіх, хто попався під руку. Зазвичай ці люди вважають себе несправедливо обділеними і всі на світі їм «винні», вважає психолог.

Взагалі-то. Зустрічається у людей, які не впевнені у своїх силах. На відміну від любителів слова «до речі», ці люди здатні влаштувати скандал на порожньому місці. Справа тут також у їхній максимальній внутрішній невпевненості.

Просто. Це слово часто вживає людина, що не має своєї думки або невпевнена в ній. Зазвичай така людина повністю залежить від навколишніх, увесь час побоюючись взяти на себе відповідальність і сказонути зайве. Для цих людей характерно весь час виправдовуватися.

Ось. Цим словом часто закінчують фрази ті, хто хоче продовжувати розмову, але не знає, про що ще поговорити. Зазвичай такі люди розтягують це слово - «ооот ...» і після нього йде пауза. У будь-якому випадку це «ооот» сигналізує про те, що розмова людині набридла. Іноді «от» в кінці фрази замінюється виразом «ось так от».

Це..., Ну..., Ееее... - людині просто-напросто важко говорити складно.

Ну. Це слово часто говорять, коли хвилюються, навіть якщо самі цього не розуміють. Якщо в мові вашого співрозмовника з'явилося «ну» - його щось турбує, про що він не хоче говорити.

Психологиня також розповіла, як позбутися від слів паразитів.

Зокрема, вона порекомендувала навчитися знімати внутрішнє напруження, особливо перед публічним виступом або відповіддю на іспиті або на уроці.

Якщо важко говорити складно, плутаються думки, то текст варто написати заздалегідь і кілька разів проговорити його вголос. Якщо ви відчуваєте хвилювання, коли говорите, краще використовувати короткі фрази по 4-6 слів - тоді пауза буде майже непомітною і органічною.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні