--> Бив 1,5-річного сина струмом, а тоді повісив: подробиці трагедії | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Бив 1,5-річного сина струмом, а тоді повісив: подробиці трагедії

0
-1
Бив 1,5-річного сина струмом, а тоді повісив: подробиці трагедії
Невеличке село Мартинівка, що у Старокостянтинівському районі на Хмельниччині, оговтується від жаху. Тут знайшли повішеними молодого чоловіка Василя та маленького хлопчика Світозара. Руки крихітки були обмотані дротом, який сунули у розе­тку… Саме Василь придумав таку страшну смерть і собі, й дитині, пише Вісник.

П’ять років чекали на народження дитини

– Такої біди ще в нас не було, – розповідає сільський голова Вишнопільської сільради, до якої належить і Мартинівка, Юрій Соломін. – Велика трагедія і для родини, і для всього села.

Сім’ю, в якій розігралася ця страшна драма, Юрій Васильович знає добре. Бо батько Василя свого часу був депутатом сільської ради, мама працювала у магазині. Запевняє: родина хороша. Подружжя виховало трьох дітей – крім сина, мають ще дві доньки, які зі своїми сім’ями мешкають у райцентрі.

Розпитуємо про Василя – яким він ріс, чи мали батьки з ним клопоти.

– Хоч у кого спитайте, кожен скаже: Вася був дуже добрий хлопець, спокійний. Таких друзів, щоб пити-курити, не мав. Однокласники про нього гарно відгукуються. Але після школи хлопець поїхав із села й повернувся до батьків зовсім недавно, – каже сільський голова.

Родичі небагатослівні, але розповідають, що, закінчивши навчання, Василь виїхав у Нікополь (Дніпропетровська область). Там одружився й потім разом з коханою подався на заробітки у Москву.

– Вони довго не мали дітей, років п’ять, – зауважує дядько Василя. – Але коли з Москви переїхали до Кірова, там дружина народила йому хлопчика. Назвали сина Світозаром.

Звела рахунки з життям і мати

Здавалося б, в сім’ю прийшло велике щастя. Та тривало воно недовго.

– Коли малому було три місяці, жінка повісилася, – перешіптуються у Мартинівці. – Кажуть, її зняли з петлі ще живою, та за два дні вона померла. Тому Вася й вернувся в Україну, бо не міг пережити на чужині горя.

У Нікополі в чоловіка була квартира, однак в ній мешкали квартиранти. Тож він із сином попросився жити до батьків.

– Якби ви бачили, як внукові раділа бабуся, з рук його не випускала, – розповідає родич сім’ї, теж Василь. – Любила малого сильно. Як обійме його, як притулиться! Аж серце від болю стискається, як, бідна, почувається тепер…

Про сина ж кажуть: з Росії вернувся дуже дивний. Нібито він там в секту якусь вступив, тому не стригся й не брився, дитину похрестити не дав. Підозрюють, смерть його сина – це жертвоприношення.

– Василь весь час проводив удома, став дуже замкнутий, – розповідає Юрій Соломін. – Він майже не з’являвся на вулиці, ніде не працював.

Обіймав маля, коли на шиї затягувався зашморг

Того трагічного дня мама Василя пасла корови. Після обіду вона повернулася додому, та, відчинивши хату, ні сина, ні внука не знайшла. Побігла у кухню – теж було порожньо, кинулась надвір, бо подумала, що виноград рвуть, – і тут нікого не було. В серце закрався неспокій. Жінка з тривогою підійшла до останніх на обійсті дверей. І в гаражі знайшла два мертві тіла.

Кажуть, мати голосила так, що чути було на іншому кінці села. Вона кинулася рятувати сина та внука, та було вже надто пізно.

Правоохоронці встановили, що батько спочатку намагався вбити сина струмом, проте дитина вижила. Тому взяв і повісив. Він обіймав маля, коли на шиї затягувався зашморг.

– Похорон був страшний, дужі чоловіки, по 50-60 літ, не стримували сліз. Уявіть, таке зробити... – ледве стримуючи емоції, розповідає сільський голова. – Поховали батька з сином на кладовищі, але без священника, бо ж чоловік учинив самогубство, а хлопчик хрещений не був. В останню путь їх проводило все село.

За тиждень батьки вбили кількох дітей

Від початку жовтня страшні інформації про вбивства батьками своїх дітей надійшли відразу з різних областей України. На Львівщині колишня модель у голову вистрелила двом донькам 6 та 9 років, яких після розлучення виховувала сама. У соцмережах вона цікавилася публікаціями на тему, як побороти свої страхи. Врешті жінка й сама звела рахунки з життям.

На Херсонщині мати втопила у воді біля берега Північно-Кримського каналу свого 4-річного сина. Розповіла, що не змогла змиритися з важкою хворобою дитини.

У Києві батько зарізав 6-річного сина та підпалив квартиру, щоб не повертати дитя дружині, з якою був розлучений…

Кров у жилах холоне від таких повідомлень. Дорослі не можуть дати раду власним страхам та переживанням й розплачуються за них життям своїх кровинок…



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні