--> Якого кольору ви олівець: як відповісти на дивні запитання під час співбесіди | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Якого кольору ви олівець: як відповісти на дивні запитання під час співбесіди

2
1
Якого кольору ви олівець: як відповісти на дивні запитання під час співбесіди
Під час співбесіди рекрутер не лише оцінює професіоналізм кандидата, але й намагається пізнати його або її як людину.

Відповіді на нестандартні питання можуть допомогти працедавцю краще зрозуміти, чи підходять кандидати на певні посади, йдеться у матеріалі Work.ua.

Автори пишуть про 8 незвичайних і дивних запитань для співбесіди, які будуть корисні при оцінці кандидатів.

1. "Як би вас описали вороги?"

Це питання допоможе розбавити атмосферу на співбесіді. Воно покаже здатність співрозмовника оцінювати свої сильні та слабкі сторони, а також ставити себе на місце інших людей.

"Це питання показує кандидатам, що вони думають про те, як інші можуть до них ставитися і чому. Відповідь також демонструє, що у них є емоційний інтелект, щоб розуміти точки зору інших людей. Навіть тих, кому вони можуть не особливо подобатися з тієї або іншої причини", — вважає Майкл Куїнн, гендиректор американської компанії HireM military.

2. "Щастя — це право від народження чи вибір?"

"Відповідь розповідає мені про мотивацію, сприйняття життя і характер співрозмовника. Для пристрасної людини, яка любить складні завдання, щастя — це вибір. Для того, хто відчуває себе наповненим і задоволеним своїм життям, це право від народження", — пояснює мотиваційний тренер Мішель де Матеу.

3. "Коли ви зрозуміли, що життя несправедливе?"

Провокаційне запитання, яке допоможе рекрутеру оцінити ставлення людини до навколишнього світу: зрозуміти песиміст перед ним чи оптиміст.

"Це питання дозволяє нам зрозуміти, як респонденти впоралися з невдачами чи проблемами в минулому. Вони можуть розповісти про невдачі в кар'єрі, але я також багато дізнався про кандидатів, коли вони вирішували розкрити свою вразливість, розповідаючи історії на тему "через терни до зірок"", — каже коуч з особистісного зростання Пол Н. Ларсен.

4. "Яку головну проблему потрібно вирішити в сучасному світі та як?"

Відповідаючи на це питання, кандидат покаже свої навички ухвалення рішень, рівень зацікавленості у світових подіях та проблемах, новаторство і творчий підхід. Співрозмовник розповість, чи думав про те, яку глобальну мету переслідує у своєму житті. І рекрутер зможе оцінити його амбіційність.

5. "Яка у вас надздібність?"

Відповідь на це питання допоможе рекрутеру оцінити самосвідомість кандидата і усвідомлення сприйняття себе іншими. А ще дізнатися, на яку зі своїх навичок співробітник буде покладатися в боротьбі з майбутніми викликами на роботі.

6. "Якби вам потрібно було витратити багатство, як би ви це зробили?"

З відповіді на це питання рекрутер зрозуміє, чи готовий претендент взяти на себе відповідальність і як вміє розпоряджатися наданими йому ресурсами. Особливо корисно буде запитати про плани на уявне багатство у кандидатів на посади, де треба буде розподіляти бюджети на проєкт.

7. "Ви — новинка в коробці олівців. Якого б кольору ви були та чому?"

"Це питання дозволяє швидко оцінити творчий потенціал, гнучкість, адаптованість і новаторство кандидата. Це також може привести до розмови про позицію кандидата щодо різноманітності та інклюзивності, що покаже, як може скластися його співпраця з іншою частиною команди", — пояснює сінгапурський коуч з бізнесу, керівництва і лідерства Кевін Кан.

8. "Про що я вас не запитав(-ла)?"

Питання для завершального етапу співбесіди. Воно допоможе ейчару дізнатися щось додаткове про кандидата, чим той хотів би поділитися з майбутнім роботодавцем, але приводу не було. І кандидат буде відчувати, що представник компанії зацікавлений в тому, щоб дати йому можливість повною мірою проявитися на співбесіді.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Как и многие наши сограждане искал как уехать в Польшу и найти работу.
Перечитал массу интернет страниц, пересмотрел много роликов на Youtube, но больше всего мне понравился ресурс https://hochuvpolshu.com/.
На нем я нашел несколько вариантов для работы, вычитал отзывы и опыт тех мужчин и женщин,
которые делятся своим опытом работы в Польше. Так же узнал как подготовить документы.
И всегда это на одной сайте.
Вот одна из свежих и интересных статей: https://hochuvpolshu.com/rabota/rabota-traktoristom-v-polshe-dlya-ukraincev.html
Відповісти
Как и многие наши сограждане искал как уехать в Польшу и найти работу.
Перечитал массу интернет страниц, пересмотрел много роликов на Youtube, но больше всего мне понравился ресурс https://hochuvpolshu.com/.
На нем я нашел несколько вакансий для работы, вычитал отзывы и опыт тех мужчин и женщин,
которые делятся своим опытом жизни в Польше. Так же узнал как сделать документы.
И всегда это на одной сайте.
Вот одна из свежих и интересных статей: https://hochuvpolshu.com/rabota/na-kakuyu-rabotu-luchshe-exat-v-polshu.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні