--> Прищі на лобі – сигнал організму: барахлить кишечник і не тільки... | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Прищі на лобі – сигнал організму: барахлить кишечник і не тільки...

2
12
Прищі на лобі – сигнал організму: барахлить кишечник і не тільки...
За станом шкіри можна судити, що саме в організмі погано працює. Розберемося, про що нам може повідомляти організм, якщо акне з'являється саме на лобі. Про це інформує Знай.юа.

Прищі на лобі і скронях – проблеми зі здоров'ям?

Так, порушення в роботі внутрішніх органів можуть відображатися неприємним в естетичному плані і навіть болючим акне. Але це не завжди так. Причиною появи негарних висипань на обличчі можуть бути і психологічні порушення, і нервове виснаження, і депресія, а також прогалини в догляді за шкірою.



Якщо висип на лобі з'явився і продовжує триматися, незважаючи на ретельний догляд і походи до косметолога – велика ймовірність, що є якісь неполадки в роботі кишечника і/або жовчного міхура. Значить, перш за все, варто переглянути склад свого харчування. Насамперед дієтологи і дерматологи радять прибрати зі свого раціону борошняні і жирні продукти, а також солодке, обмежити вживання алкоголю, іноді навіть кави.

Однак врахуйте ще й той факт, що лоб – проблемна зона більшості людей. Він належить до тієї горезвісної Т-зони, яка блищати практично у всіх, і вимагає особливої уваги людей різного віку і типів шкіри. Справа в тому, що саме на лобовій частині обличчя знаходиться найбільша кількість сальних залоз. Від їх інтенсивної роботи і неточностей в ній, власне, і залежить формування на шкірі дрібного висипу, прищів і глибинних підшкірних прищів.



У деяких людей шкіра може бути дуже чутливою. Тому у них і з'являються проблеми з ніжним примхливим епідермісом у вигляді прищиків. Якщо на лобі намітилися якісь проблеми – спершу людині варто збільшити вживання рідини (щоб наситити організм вологою зсередини), а також підібрати хороший зволожуючий крем (щоб наситити шкіру благодатним зволоженням зовні).

Також причиною акне-висипу на лобі і інших частинах тіла в безлічі випадків є гормональні проблеми. Через перебудову людського організму в період статевого дозрівання у тінейджерів найчастіше і з'являються проблеми зі шкірою. Все тому, що злощасні гормони пустують.



Причини дрібних і великих висипань на лобі: всі аспекти проблеми

Якщо розбиратися в питанні появи висипань на лобі ґрунтовно, то слід виділити кілька аспектів.

Найголовніше не варто займатися самолікуванням і слідувати рекламних порадам. Так, звичайно, можна підібрати спеціальні гелі, пінки і тоніки для проблемної шкіри – ситуація покращитися. Але справа в тому, що при їх виборі недоцільно довіряти рекламним постерам. Так що, якщо у людини з'являються якісь проблеми зі шкірою, найрозумніше – відразу ж піти на прийом до хорошого лікаря-дерматолога.

Косметолог, навіть найкращий, не замінить професійного лікаря-дерматолога. Багато косметологів ігнорують цей факт і, вказуючи клієнту на незначність його проблем і свою високу компетенцію, провадять «лікування» самостійно. На жаль, але це тільки бізнес. Хоч би яким був високоосвіченим в медичному плані косметолог – він зацікавлений в тому, щоб клієнт відвідував його регулярно. А це означає, що у нього немає зацікавленості вирішити проблему ваших висипань на лобі – а є мета тільки злегка залікувати їх.



До того ж в будь-якому випадку косметолог проводить тільки поверхневі маніпуляції зі шкірою. А ми вже говорили, що прищі на лобі – це глибинна проблема. У дуже рідкісних випадках можна позбутися висипань назавжди, застосовуючи тільки чищення, маски і креми.

Найчастіше для цього потрібні ліки, які змогли б нормалізувати роботу організму в цілому. Адже, щоб по-справжньому позбавитися від проблеми, потрібно усунути її причину, а не боротися з поверхневими наслідками.

Кожен організм індивідуальний, причини появи прищів на лобі у всіх різні, а правильний догляд можна підібрати тільки встановивши їх в індивідуальному порядку.

З’явились висипання на лобі у підлітків – норма?

Звичайна історія: практично у кожної людини в підлітковому віці з'являються проблеми зі шкірою обличчя. Прищі стали навіть чомусь деякою ознакою підліткового періоду життя. Так, з одного боку це нормально і науково можна пояснити.

У цей період організм людини перебудовується на новий гормональний лад – лад сексуального розвитку для відтворення роду в кінцевому рахунку. Наша шкіра на такі глобальні зміни в тілі реагує по-своєму.



Гормональний дисбаланс стимулює вироблення себума в посиленому режимі. Це веде до блокування сальних проток, що служить причиною закупорки пор верхнього шару шкіри. І зрештою це виливається в прищики різних ступенів.

Особливо в цьому плані якраз страждає лоб, тому що тут – найщільніша концентрація сальних залоз. Так на його шкірі найчастіше з'являються, висловлюючись науковою мовою, різного роду комедони. Вони можуть бути як відкритими – це чорні точки, також і закритими – це ті самі злощасні прищі.

Все начебто природно, логічно і закономірно. Однак навіть у разі підліткових висипань, не слід легковажно ставиться до здоров'я шкіри. Кажуть , що вугри у підлітка проходять самі собою.

Але ви насправді думаєте, що самі собою можуть пройти абсолютно всі висипання: і підшкірні, і гнійні, і червоні, і великі, і маленькі, і білі? В реальності поширена батьківська фраза «треба просто пережити: підростеш – і все пройде» може бути дуже небезпечною.

В першу чергу, тому що підлітки переживають важкий період життя, відчуваючи непевність у собі і інші психологічні проблеми через непростий перехід з дитинства у доросле життя. Прищі на лобі і інших частинах обличчя можуть стати фактором виникнення глобальних комплексів, пов'язаних із зовнішністю. І вони будуть отруювати життя не тільки зараз, але і можливо все життя.



А по-друге, тому що неліковані тінейджерські висипи можуть розвиватися і переростати в серйозні проблеми зі шкірою. А якщо ще й ігнорувати спеціальний догляд і, не приведи Господи, видавлювати ненависні комедони – то акне може залишити серйозні шрами і порушення в рельєфі шкіри, які з часом не виправлять навіть серйозні косметологічні процедури.

Отже, якщо прищі на лобі – це проблема підліткового віку, все одно краще звернутися до професійного дерматолога. Він діагностує причини, врахує індивідуальні особливості шкіри – і призначить правильні мазі і ліки аптечного виробництва. Обійтися лише спеціальною косметикою без призначення лікаря можна тільки в разі зовсім незначних висипань.

Багато хто з представниць жіночої частини людства стикається з проблемою висипань на лобі і в дорослому віці. Прищі можуть з'являтися в будь-якому віці, несподівано або періодично, як алергія. В принципі ніхто до кінця не застрахований від висипу на шкірі, навіть якщо в підлітковому віці ця проблема не виникала. Причинами того у жінок можуть бути гормональні скачки, вікові дисбаланси гормонів і навіть банальні менструації.

Ось ніколи організм не реагував на критичні дні додатковими проблемами, а в 35 років взяв і почав на додачу до всіх інших жіночих проблем «радувати» ще й висипанням на лобі.

У будь-якому разі слід проявляти уважність і приділити особливу увагу стану шкіри, перебудувавши свій звичайний догляд.

Знову-таки в разі навіть незначних прищів на обличчі – треба звернутися до дерматолога. Він встановить причину і призначить правильні препарати для їх усунення. Адже проблему краще попередити, ніж дати їй розростися до великих масштабів з тяжкими наслідками.

Висипання на лобі у вагітної жінки

Під час вагітності прищі, в основному локалізуються на лобі. Ц відбувається через те, що шкіра трепетно ​​реагує на гормональні зміни в тілі жінки. Гормональні скачки в цікавому положенні – норма. І це якраз той рідкісний випадок, коли зовсім не варто турбуватися з приводу їх появи.



А для того, щоб позбутися неприємного естетичного ефекту, медики рекомендують скористатися простим, дієвим і екологічним засобом. Це дігтярне мило. Воно абсолютно не містить хімічних домішок, тому не зашкодить здоров'ю майбутніх мами і дитини. Таке 2-разове умивання кожен день зможе відразу ж істотно зменшити появу запалень на лобі і з часом приведе шкіру на обличчі в порядок.

Обсипало лоб дрібними прищиками у чоловіка

Прищі на лобі у чоловіків з'являються набагато рідше, тому що їх шкіра за природою грубіша і менш чутлива до різного роду перебоїв в організмі. Однак Т-зона для сильної статі – теж область підвищеної активності сальних залоз. Тому найімовірніше у хлопців якщо і виникнуть проблеми зі шкірою, то дадуть про себе знати саме в районі лоба.



Так що дерматологи чоловікам теж радять звертати увагу на зміни в шкірних покривах Т-зони і не нехтувати спеціальними гелями для глибокого вмивання, щоб запобігти можливим проблемам.

Поява маленьких прищиків на лобі: якщо висипає незначно
При всій серйозності причин появи різних висипів на лобі, фахівці також звертають вашу увагу на те, що ретельного лікування вимагають тільки рясні і регулярні висипи.

А ось один-другий прищик може зрідка з'явиться на шкірі будь-якої людини, навіть абсолютно здорової. До цього пласту висипів відносяться, так звані, побутові причини висипань. Ними можуть послужити наступні фактори.

Неправильна косметика

Це знову-таки в першу чергу стосується жінок. Тональний крем, живильний крем, пудра та інші наші щоденні косметичні засоби можуть індивідуально не підходити саме вашому типу шкіри. Тому косметика, погано лягаючи саме на конкретну дівчину, може провокувати на її обличчі «комедогенну» ситуацію.

Власницям чутливої шкіри (це легко помітити по реакціях шкіри на будь-які подразники як-от новий крем, зміна погоди, холод або спека: чутлива шкіра реагує на все це почервоніннями, висипаннями, плямами і т.д.).



Краще всього вибирати для себе засоби для шкіри з маркером «некомедогенно». До того ж косметологи роблять акцент на тому, що косметика повинна бути сезонною. На зиму – поживні і щільні креми і тональні. А на літо – найлегші і флюідні їх варіанти. Тому що взимку шкіру потрібно якомога сильніше захищати від грубих погодних умов, а влітку – якомога менше навантажувати, спираючись тільки на серйозний SPF -фактор.



Неправильний раціон

Ми є те, що ми їмо. Так і наша шкіра «складається» за великим рахунком з того раціону, який ми споживаємо в їжу. Дерматологи стверджують, що надмірне споживання вуглеводів може призводити до поганих шкірних реакцій. Так що до хлібобулочних виробів, шоколаду і інших солодощів треба ставитися акуратно і споживати дозовано.



У той же час зробивши вибір на користь низковуглеводного раціону, ти можеш значно поліпшити і зовнішній вигляд шкіри, і відрегулювати активність сальних залоз, і навіть вирішити проблему вже існуючих висипань. Такий же ефект, за висновком деяких фахівців, в індивідуальному порядку надає і безлактозна дієта. Вона виключає споживання молока і молочних продуктів.

Неправильний щоденний догляд

У вас проблемна шкіра і ви підібрали для неї безліч профілактичних і лікувальних засобів. Але навіть спеціалізована косметика може часом дати протилежний результат. Спиртові засоби, які відмінно борються з висипаннями, з часом можуть почати їх провокувати. Сучасні косметологи взагалі ратують за те, щоб не виснажувати таким чином верхній шар епідермісу. Краще робити упор на зволоження і м'яке знежирення. І пам'ятайте: у справі боротьби з прищами – все добре в міру і навіть дуже жирна шкіра потребує хорошого зволоження.

Побутова недбалість

Всі ми знаємо, що за чистотою рук потрібно стежити ретельно. Але хто з нас не забував, що руками до обличчя бажано торкатись тільки відразу після їх миття; що не можна поправляти косметику протягом дня, не очистивши руки хорошим антисептиком...

А як щодо макіяжних пензликів і спонжиків, які слід вимивати щотижня? Та що там говорити, якщо висипання можуть з'явитися у вас на лобі тільки тому, що протягом дня ви часто змахує чубок, який раз у раз лізе в очі. Загалом, всі ці здавалося б дрібниці можуть сильно погіршити стан шкіри: стежте за своїми руками і обличчям завжди.

Це, звичайно, смішно, але в якості розваги відмінно працює і часто навіть збувається. Адже справа в наших думках: якщо поставиш собі установку, що прищик – хороша прикмета, так тому і бути. Отже, народні повір'я на відміну від медицини по-своєму трактують «запалені непорозуміння» у нас на лобі.

Підшкірний прищ посередині чола – позитивні яскраві емоції і бурхливі події в роботі і в любові. І чим більше – тим приємніше.
Поява безлічі прищиків на лобі – цікаві знайомства, нові симпатії або ж несподіваний сплеск уваги від старого шанувальника. І якщо їх дійсно багато, то увага буде дорівнювати кількості і виявиться глобальним успіхом у протилежної статі.

Обсипало хворобливими підшкірними висипаннями – до проблем, випробувань або ж великим інтелектуальним навантаженням. Кажуть, в такому випадку необхідно чітко зосередитися на роботі і не відволікатися на дрібниці. У разі старань прикмета обіцяє сприятливу розв'язку всіх подій.

В цілому, підшкірні запалення досить легко знижуються за допомогою спеціального догляду. І правильні народні засоби можуть допомогти навіть без допомоги дерматолога, якщо проблема не суттєва. Ось вона екстрена швидка допомога в боротьбі за чистоту шкіри.

Олія чайного дерева. Його варто наносити точково в крихітних кількостях на запалене місце, де намічається прищ. На ніч наносите – на ранок уже всі ознаки проблеми пропадуть самі собою. Важливо помітити гнійне вогнище в зародку: на сформований прищ цей засіб не подіє.

Універсальні аптечні засоби швидкого реагування: цинкова мазь, Зінеріт, метрогіл-гель (гормональна швидкодіюча мазь – застосовувати дозовано: 1 тиждень на місяць) .

На ніч протирати обличчя для профілактики запалень і «заспокоєння» існуючих настоянкою календули, ацетілсаліциловою кислотою, перекисом водню. Їх теж можна купити в аптеці – це дуже дієва і дуже недорога альтернатива дорогим косметичним тонікам.

Експериментуйте: комусь більше підійде одне, комусь – інше. Важливо: не сильно захоплюватися цими засобами, тому що вони створені на основі спирту. А він хоч і добре «припікає» прищі, може неабияк висушити шкіру. Краще використовувати періодично, через день або в період загострень.

Оливкова олія – ​​справжня знахідка для нашої краси. Якщо протирати нею кожен день обличчя, воно наситить шкіру і поступово позбавить від прищів.

Якщо проблема сильна, то вам не гірше салонних процедур допоможе маска з простої глини (краще вибирати чорну). Продається в аптеці – коштує копійки, а за ефектом можна порівняти з глибоким салонним чищенням.



Глина не тільки на очах розсмоктує гнійні запалення, якісно очищає пори, позбавляючи від чорних крапок, а й згладжує постакне, і запобігає появі нових запалень. Якщо проблеми серйозні – робити через день. Якщо ні і/або шкіра дуже суха – раз в тиждень.
Салонні методи боротьби з прищами можуть дати хороший глибинний результат, якщо їх правильно підібрати.



У порівнянні з класичною ручною (вона ж механічна) чистка краще віддати перевагу апаратній – ефект від неї набагато глибше, але в той же час менш травматичний для верхнього шару шкіри. Це можуть бути:
1.ультразвукова чистка (універсально);
2.дезінкрустація (для дуже жирної шкіри);
3.вакуумна чистка (для шкіри з розширеними порами);
4.різні види хімічних і кислотних пілінгів – найбільш глибокий і найменш щадний вплив на шкіру (для найскладніших випадків акне і не рекомендовано для дуже молодої шкіри до 25-и років).

Кріотерапія або кріомасаж – легка, недорога і дієва процедура обробки шкіри рідким азотом. Під таким впливом висипання йдуть, пори і постакне розгладжуються (якщо пошкодження рельєфу епідермісу поверхневе, але не глибоке).

Лазерна шліфовка. Теж вельми агресивна процедура, після травматизму якої шкіра повинна відходити близько 2-х тижнів. Чистка лазером обіцяє глобальне позбавлення від серйозних акне-проблем і їх наслідків, однак не гарантує. Так що краще подумайте, перш ніж робити: може ваші проблеми можна вирішити більш лояльно, особливо у віці до 30-и років.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Такі прищі ще "хотєнчиками" називаються, і відповідно лікуються))))
Відповісти
Лазерна шліфовка. Теж вельми агресивна процедура, після травматизму якої шкіра повинна відходити близько 2-х тижнів. Чистка лазером обіцяє глобальнеhttps://www.google.com/
[url=https://www.google.com/]https://www.google.com/[/url]
https://www.google.com/
[https://www.google.com/](https://www.google.com/) позбавлення від серйозних акне-проблем і їх наслідків, однак не гарантує. Так що краще подумайте, перш ніж робити: може ваші проблеми можна вирішити більш лояльно, особливо у віці до 30-и років.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні