--> Як дільниці у Луцьку готують до виборів. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як дільниці у Луцьку готують до виборів. ВІДЕО

0
0
Як дільниці у Луцьку готують до виборів. ВІДЕО
Представники Луцьких дільничних виборчих комісій дотуються до місцевих виборів - 25 жовтня. За два дні до голосування ДВК рахують бюлетені від тервиборчкому та готують приміщення для голосування в умовах карантину.

Суспільне побувало на дільниці №071048, яка розташована на проспекті Президента Грушевського. Тут 25 жовтня голосуватиме 2101 лучанин.

Як розповіла голова ДВК, нині майже усі члени комісії зайняті підрахунком отриманих бюлетенів. "Починаємо з обласної ради. Отримали 2115 бюлетенів. Секретар штампує, другий член проставляє номери дільниць, якщо не має і перераховує третій член. За потреби потім знову перераховуємо, аби все зійшлося", - розповіла Руслана Савош.

На дільниці облаштували одну з шести кабінок для голосування виборців з обмеженими можливостями. Усі члени комісії вже поділили обов'язки, які будуть виконувати в день голосування.

"В нас є кабінка спецпризначення. Якщо людина чхнула або в неї температура 37,2, вона заходить в ту останню кабінку. Та людина вже не кидає в загальні урни бюлетень, а в нас є маленька скринька, яку ми виділили. Це — спецскринька, саме для таких людей, якщо вони будуть", - розповіла голова ДВК.

За словами Руслани Савош, члени ДВК забезпечені масками і рукавичками. Є три шоломи, які видаватимуть членам комісії, які підуть голосувати за місцем перебування виборців. У приміщенні, каже голова комісії, облаштували спеціальний стіл для антисептика, аби кожен зміг обробити руки.

Нагадаємо, виборчі дільниці 25 жовтня працюватимуть з 8:00 до 20:00. Усі виборці на Волині під час голосування отримають 4 виборчі бюлетені. 2 виборчих бюлетені - для голосування за пропорційною системою і 2 за мажоритарною. Це - для громад у яких менш як 10 тисяч виборців. Якщо у громаді понад 10 тисяч виборців, то виборець отримає 3 виборчих бюлетені для пропорційної системи і один для голосування за голову громади.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні