Покровський: «Луцьк може стати одним із центрів ІТ-індустрії в Україні». ФОТО

1
5
Покровський: «Луцьк може стати одним із центрів ІТ-індустрії в Україні». ФОТО

За останні місяці через пандемію коронавірусу на планеті тисячі компаній перейшли в онлайн: деякі використовують це як додатковий майданчик ведення бізнесу, але більшість уже зробила це основним способом продажу.



Тож ІТ-сфера економіки стала затребуваною, як ніколи, тому влада повинна приділяти їй більше уваги. Компанії цієї галузі готові розвиватися, створювати нові робочі місця, залучати інвестиції. Усе це – величезний позитив для бюджету, як цілої країни, так і місцевих бюджетів. Про те, як підтримати цю бізнес-сферу та сприяти її процвітанню, спілкувалися Андрій Покровський та Алла Надточій на зустрічі із представниками луцького ІТ-сектору.



"ІТ-галузь у Луцьку потрібно максимально стимулювати до розвитку. Фінансові надходження, які може забезпечити цей сектор, - це і податки, і покращення життя людей. Якщо це замовлення з-за кордону, то це прихід коштів в українську економіку", – наголосив лідер "СВІДОМИХ" Покровський.



А також додав, якщо у Луцьку є такі компанії, які можуть масштабуватися, створюючи школи для навчання ІТ або підвищення кваліфікації, то навколо них зі студентів може сформуватися потужний кластер.



"І цей кластер матиме всі можливості перерости в Кремнієву долину, як це було у США. У нас би виростали свої кадри, які б тут і залишалися працювати та розвивати обласний центр", – розповів Андрій Покровський.

Своєї чергою представниця Громадянського Руху "СВІДОМІ" Алла Надточій додала, що це дало б можливість лучанам комфортно і в достатку проживати у своєму рідному місті, а не виїжджати у пошуках кращої долі за кордон.



Представники Громадянського Руху “СВІДОМІ” пообіцяли максимальну підтримку луцьким ІТ-спеціалістам. Зокрема, йшлося про налагодження співпраці та реалізацію спільних проєктів з місцевим ІТ-кластером та впровадження у волинських ВНЗ прикладних програм з поєднання навчання та праці в ІТ-сфері.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як язиками перед виборами все будується
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні