--> Різко підскочили ціни на три популярних продукти | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Різко підскочили ціни на три популярних продукти

0
3
Різко підскочили ціни на три популярних продукти
За минулий тиждень в Україні різко підскочили ціни на цукор, гречку, картоплю.

На думку експертів, цукор та картопля незабаром знову подешевшають. А от гречка буде надалі рости в ціні.

Через поганий врожай цукрового буряку в Україні істотно подорожчав цукор. На тлі дефіциту, багато магазинів миттєво підняли ціни. До того ж ввели обмеження — продають не більше 5 кг цукру в одні руки, повідомляє Сьогодні.

Експерти зазначають, українцям зарано панікувати. Поки доїдаємо торішні запаси. Через кілька тижнів у магазинах з'явиться цукор нового врожаю, ціна опуститься до 11-12 грн.

Картопля теж додала в ціні. В Інституті картоплярства кажуть, ще більшого зростання вартості не очікують. Картоплі цього сезону посадили більше, отримали непогану врожайність. Сьогодні ціна коливається від 4,5 до 6 грн/кг.

Загальна кількість гречаних посівів в Україні в цьому році склала 73 тис. га. За словами експертів, мінімальний обсяг, який потрібен для України, це 150 тис. га. Тому ціна гречки буде високою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні