--> Мобільні госпіталі та локдаун: МОЗ готується до найгіршого | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Мобільні госпіталі та локдаун: МОЗ готується до найгіршого

0
2
Мобільні госпіталі та локдаун: МОЗ готується до найгіршого
У МОЗ розробили чотирирівневий план дій залежно від кількості хворих на COVID-19. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Про це інформують Надзвичайні Новини.

Зазначається, що за умови швидкого зростання кількості хворих, в Україні можливий фактичний локдаун, тобто введення повного переліку обмежень, які передбачає "червона" зона карантину, мобілізація лікарів, розгортання медичних госпіталів та медичне сортування.

“Є 4 рівні, які ми розрахували. Перший рівень — до 8 тисяч хворих в день — той рівень, де ми перебуваємо зараз. На ньому ми продовжуємо збільшувати кількість ліжкомісць для хворих, продовжуємо готуватися до зростання кількості хворих, нарощуємо тестування. Наступний рівень — коли у нас зросте до 10 тисяч хворих в день. У деяких регіонах почнемо розгортати мобільні, польові госпіталі”, — зазначив він.

За його словами, наступний рівень — це до 15 тисячі хворих за добу.

“У такому випадку ми змушені будемо ввести повний перелік обмежень, які передбачає "червона" карантинна зона. В такому випадку у нас буде повна мобілізація наших лікарів, лікарів-інтернів, буде розгортання польових госпіталів", - вказав він.

За словами міністра, четвертий рівень — до 20 тисяч хворих за добу. При такому сценарії заповненість ліжкового фонду може скласти до 100%.

"У такому випадку ми змушені будемо запроваджувати протоколи вибору. Тоді лікарі будуть обирати, кому надавати медичну допомогу саме у стаціонарних умовах. Я не хочу нікого лякати, але МОЗ проводить максимально відкриту політику”, — додав Степанов.

Нагадаємо, МОЗ готується до будь-якого розвитку подій і розробило чотирирівневий план — залежно від кількості захворілих.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні