Українцям можуть повернути переплачені гроші за електроенергію

0
11
Українцям можуть повернути переплачені гроші за електроенергію
Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) має намір зобов'язати операторів системи розподілу (ВСР) повернути споживачам суми переплат за електроенергію до 1 червня 2021 року у той час, як в Україні і Європі знову подорожчала електроенергія.

Таке рішення було прийнято на засіданні комісії в середу, 21 жовтня, передають Українські Новини.

"Операторам системи розподілу забезпечити до 1 червня 2021 року здійснення заходів щодо повернення споживачам коштів за цими особових рахунків відкритих у постачальників за регульованим тарифом на яких станом на 1 січня 2019 року утворилася переплата за електроенергію", - йдеться в проекті постанови.

Зазначається, що станом на вересень 2020 року, виходячи зі скарг споживачів, ВСР не виконали повною мірою фінансові зобов'язання за договорами на поставку електроенергії і про користування електричною енергією та рекомендації, які були надані НКРЕКП.

Крім цього, НКРЕКП надходить велика кількість скарг від побутових споживачів щодо обмеження технічними засобами договірної потужності елетроспоживання на їх об'єкти з боку операторів системи розподілу електроенергії.

Своєю чергою НКРЕКП має намір зобов'язати ВСР до 1 січня 2021 року узгодити з індивідуальними побутовими споживачами дозволену договірну потужність відповідно до оформлених паспортами точок розподілу.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні