--> Авіакатастрофа МАУ: Протягом тижня Іран має довести, що заарештував шістьох підозрюваних | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Авіакатастрофа МАУ: Протягом тижня Іран має довести, що заарештував шістьох підозрюваних

0
-1
Авіакатастрофа МАУ: Протягом тижня Іран має довести, що заарештував шістьох підозрюваних
Протягом тижня Україна має отримати від Ірану документальне підтвердження арешту шести осіб, яких підозрюють у збитті літака МАУ в Тегерані 8 січня 2020 року. Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Повідомляє Бабель.

Якщо провину підозрюваних у збитті цивільного літака доведуть, їм загрожує максимальне покарання за статтями — до трьох років вʼязниці.

Крім того, до кінця жовтня Іран пообіцяв відправити в Україну один із речових доказів. За попередньою інформацією, йдеться про льотний планшет екіпажу, який знайшли у перші дні після катастрофи українські рятувальники.

Нагадаємо, 20 жовтня Україна та Іран завершили чергові переговори щодо авіакатастрофи. Наступний етап переговорів запланований на кінець листопада — початок грудня.

19 жовтня Міністерство закордонних справ України заявило про наміри Ірану взяти на себе всю відповідальність за збиття українського літака та готовність забезпечити однаковий розмір компенсації родичам усіх жертв незалежно від їхнього громадянства.

8 січня 2020 року у столиці Ірану після зльоту двома ракетами ППО був збитий пасажирський рейс МАУ PS752. Усі 176 осіб на борту загинули. Через кілька днів Іран визнав, що його війська випадково збили літак. Розвідки США та країн Євросоюзу ще 9 січня повідомляли, що у трагедії винні військові. Українська влада заявила про відповідальність Ірану 11 січня.
Теги: Іран, МАУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні