--> Тим часом у Швейцарії... €7 тис - кожному! | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Тим часом у Швейцарії... €7 тис - кожному!

2
3
Тим часом у Швейцарії...  €7 тис - кожному!
Федеральна канцелярія Швейцарії опублікувала у офіційному віснику ініціативу виплатити всім громадянам країни 7,5 тис. швейцарських франків (€7 тис.). Якщо її підтримають 100 тис. людей, питання винесуть на референдум.

Необхідну підтримку ініціатива має отримати до 22 квітня 2022 року. Якщо референдум все ж відбудеться, гроші виплатять не пізніше, ніж через рік, пише Watson.

Автори швейцарської ініціативи вважають, що для виплати необхідно надрукувати нові гроші, а запропоновану суму звільнити від податків.

Із цією пропозицією виступили 7 жителів кантону Санкт-Галлен. На їхню думку, Національний банк Швейцарії повинен виплатити "вертолітні гроші", аби знизити вартість національної валюти. Це один із методів, який використовує держава для сприяння соціально-економічному розвитку суспільства. Це можуть бути грошові виплати населенню, розподіл доходів від видобутку ресурсів між громадянами чи експерименти з гарантованим доходом.

У 2016 році більшість швейцарців на референдумі виступила проти того, щоб у країні ввели базовий дохід у розмірі 2,5 тис. франків на місяць, який би не залежав від того, чи працює людина.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
якщо у них зайве бабло, то нехай нададуть допомогу УРКАїні. тут її швидко оприходують
Відповісти
Нам би їхні проблеми
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні