--> Федоров розповів, коли єМалятко запрацює по всій країні | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Федоров розповів, коли єМалятко запрацює по всій країні

0
-2
Федоров розповів, коли єМалятко запрацює по всій країні
Комплексна послуга єМалятко буде доступною онлайн на порталі "Дія" по всій Україні вже до кінця 2020 року. Нині вона доступна лише у 15 областях.

Про це сказав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, інформує пресцентр уряду.

"Ми докорінно змінюємо підхід до надання послуг. Цей процес називається реінжиніринг. Саме завдяки йому Мінцифри вдалося об’єднати у єМалятко 9 послуг та надавати їх онлайн за однією заявою", — сказав Федоров.

Зараз послуга єМалятко доступна онлайн у 139 населених пунктах у 15 областях: Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській, а також у місті Київ.

Для того, аби вона стала доступною онлайн для всіх українців, Мінцифри працює над впровадженням електронного медичного висновку про народження в усіх пологових будинках. Щоб скористатися комплексною послугою єМалятко онлайн, необхідно мати кваліфікований електронний підпис. Уся інформація, якою володіє держава про громадянина, автоматично підтягнеться в електронному кабінеті громадянина. Користувачу потрібно просто дозаповнити вільні поля заяви — зробити це може як мати дитини, так і батько.

За словами Федорова, замість візитів до 11 державних установ та збору десятків різних довідок батьки на порталі Дія можуть отримати до 9 сервісів. Два з них є базовими — реєстрація народження, за результатами якої видається свідоцтво про народження дитини, та визначення походження дитини.

Ще сім послуг залишаються опціональними: присвоєння податкового номера, внесення до Демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису (УНЗР), визначення належності дитини до громадянства України, реєстрація місця проживання, внесення відомостей до Реєстру пацієнтів, призначення допомоги при народженні та призначення допомоги на дитину з багатодітної сім’ї.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні