Різко збільшилась кількість смертельних нападів акул на людей

0
-11
Різко збільшилась кількість смертельних нападів акул на людей
В Австралії сплеск смертельних нападів акул на людей

Такого рівня летальності не фіксували вже понад 80 років.

Цього року в Австралії внаслідок нападу акул загинуло семеро людей - найбільше за останні 86 років.

Причина такого сплеску може критися у змінах клімату. Про це пише CNN.

Для порівняння, 2019 року в Австралії за таких умов не загинула жодна людина. До цього у рік фіксували одну-дві смерті. За словами представника Австралійського товариства охорони природи, востаннє семеро людей на рік гинуло через акул 1934-го, а найвищий річний показник за всю історію спостережень датується 1929, коли загинуло дев'ятеро осіб.

І справа не в тому, що в Австралії зросла кількість нападів - цього року був 21 інцидент з хижаками, що відповідає показникам минулих років. Різниця в рівні летальності.

Є кілька можливих пояснень. Деякі експерти відзначають, що річні цифри завжди коливаються, і це може бути просто невдачею. Але є ще один можливий винуватець: кліматична криза.

Оскільки океани нагріваються, цілі екосистеми руйнуються і змушені адаптуватися до нових. Риби мігрують туди, де ніколи не були. "Немає сумнівів, що акули просто реагують на те, де перебуває риба-приманка", - кажуть дослідники. Окрім цього, змінюються холодні і теплі течії, що також може вплинути на поведінку хижаків.

Водночас, крім змін клімату, можуть бути й інші чинники. Головний з них - удача. Чи виживе людина залежить від місця укусу акули, а також оперативності медиків. Також, можливо, австралійці проводили більше часу у воді через перехід на віддалену роботу або спеку на континенті. 

Аби визначити, чи є сплеск летальних нападів закономірністю потрібні дані за кілька років.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні