РЕЗОНАНС. Дмитро ГЛАЗУНОВ: ще раз про Старе місто, військовий госпіталь і музей

3
1
РЕЗОНАНС. Дмитро ГЛАЗУНОВ: ще раз про Старе місто, військовий госпіталь і музей
Кандидат на посаду Луцького міського голови Дмитро ГЛАЗУНОВ з урахуванням значного суспільного резонансу, ще раз розповів про своє бачення розвитку Старого міста та ідею перенесення краєзнавчого музею з вул. Шопена на територію військового госпіталю.

- Сьогодні Луцьк бореться за те, щоб не втратити статус обласного центру і на даному етапі ми програємо Рівному, якщо приймуть рішення об'єднувати області. Нам потрібно використати увесь туристичний потенціал міста, адже Луцький замок входить до 7 чудес України. Тому нам треба виробити концепцію розвитку Старого міста, яке подарувала нам тисячолітня історія. В нього потрібно вдихнути життя, там має все заграти.

Старе місто повинно бути таким центром, як площа Ринок у Львові. За це влада бралась не раз. Однак поки, що мети не досягнуто. То ж перше, що необхідно зробити - це виокремити історичний центр міста. Для цього доцільно перенести краєзнавчий музей із вул. Шопена на місце військового госпіталю.

В даному Музейному комплексі, щонайперше, облаштувати велику залу для унікальної Холмської Чудотворної ікони Богородиці, до якої щороку йдуть тисячі паломників та організовуються хресні ходи. Нині вона знаходиться в маленькій кімнаті. Також проситиму міську раду звернутися до релігійних ієрархів, щоб визнати цю ікону найбільшою реліквією України! Створити в комплексі умови для реставрації фондів музею, де нині тисячі експонатів припадають пилом.

Старе місто - це великий туристичний клондайк. І є великі можливості місту заробляти на цьому величезні гроші. Важливо створити умови для культурного розвитку міста, самореалізації людей, а це і історичні інсценізації, організації фестивалів та виступів волинських артистів, виставки- продажі волинських майстрів та інше. На його території доцільно було б поновити нові старі успішні підприємства, які дуже полюбляли лучани - кафе із легендарними назвами "Лакомка" і "Мрія". Сюди ж з пр. Волі перенести книгарню "Освіта" з окремим відділом для місцевих видань.

Туризм - це величезна прибуткова індустрія з робочими місцями, можливістю самореалізації та авторитетом міста. А цим, на жаль, ніхто і ніколи серйозно не займався.

Наступне. До Луцька приєдналися ОТГ, територія міста збільшилася втричі, а населення на 23 тисячі. Скоро лучан буде під 300 тисяч. А потужностей однієї міської лікарні вже не вистачає, бракує ліжкомість, хворі часом лежать в коридорах, черги на обстеження і комп'ютер розписані на місяць вперед.

Тому Луцьку потрібна ще одна міська лікарня. Її я пропоную створити в приміщенні на вул. Шопена, де зараз краєзнавчий музей. До речі саме тут була міська лікарня до 1980 року. Сюди ж в окреме відділення перенести військовий госпіталь. Персоналу госпіталю буде краще і вигідніше працювати в умовах комунального підприємста, яке заробляє гроші. Лікарню додатково забезпечити сучасним обладнанням. Це дасть змогу лучанам, в тч і військовим отримувати більш якісну медичну допомогу. Таким чином від цього виграють усі.

Тож ще раз переконую деяких "коментаторів" моїх попередніх матеріалів, що мова не йде про знищення госпіталю, а навпаки, про його вдосконалення. Гроші у здоров'я людей потрібно вкладати. Не може бути в держави вищого пріоритету, ніж здоров"я її громадян.

Головне в усіх моїх діях - це державні інтереси, а це значить інтереси лучан! Цим і керуюсь. Не випадково своїм гаслом я обрав: "Змінити систему управління містом з комерційної на державницьку". Я хочу прокладати мости у майбутнє, в якому будуть жити наші діти. Це і є по-справжньому європейські цивілізаційні процеси.

Звичайно, можна залишити все, як є, щось потрохи робити, продовжувати жити гаслами та іменними лавочками і бути провінційним містечком для разового відвідування.

То ж, в якому місті жити, вибір за Вами, лучани!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пан кандидат явно не читав коментарів до своїх попередніх прожектів. Пан кандидат слухав свої почуття. По-перше, не важливо, буде Луцьк обласним центром чи ні. Важливо, щоб Луцьк не був регресивним містом, мав потужний бюджет та стабільні джерела його наповнення. Людей тішить не статус, а комфорт. По-друге, на Шопена може і повинен бути музей Волині, а у військовому госпіталі – музей Луцька. По-третє, якщо в Луцьку з’являться тисячі паломників до Холмської ікони, то для неї потрібно буде збудувати спеціальне окреме приміщення, яке за всіма канонами відповідатиме християнській культовій архітектурі. Нарешті варто згадати про приміщення Братської школи, яке якийсь дурень роздав під квартири. По-четверте, московська ікона має особливий статус на основі указу президента РФ Єльцина, а не першоієрархів РПЦ. Те саме в Україні може зробити її президент. Навіть Зеленський. По-п’яте, заповідній зоні Луцька потрібно повернути цей статус, він має бути не лише де-юре, але й де-факто. Межі цієї зони потрібно розширити. Потрібно розробити генеральний план забудови та впорядкування цієї зони на основі міжнародного конкурсу/конкурсів, чим покласти край депутатському шахрайству в цій та навколо цієї зони. По-шосте, Луцьку потрібна не ще одна лікарня, а найсучасніша, найефективніша опорна лікарня. По-сьоме, мостів в майбутнє немає, бо майбутнє – це відповідним чином оформлене сьогодення.
Відповісти
Чого він примахався до того госпіталю?!
В нас є "площа Ринок", якщо він хоче щоб вона була як у Львові , то може треба прибрати з тої площі парковку, і заборонити проводити реконструкцію прилеглих будинків які не вписуватимуться в стару архітектуру!
Відповісти
Цей нехрещений дворушник, вихований в сімї радянського енкаведиста і комсомольської активістки, фальшивий "народолюбець", виступає (яка дикість!!!), за повернення приміщення нинішнього головного музею області під лікарню. Не дивуюсь. Йому не дано знати, що нація - це її історія. Без історії нації не існує. Існує стадо людей. Статистично воно йменується "населенням". Це перше. Друге: людина, яка не вміє перехреститись і замість молитви шепче слова "Катюші" чи "Мурки", не має морального права стояти і робити селфі на фоні волинської і української святині - Ікони Холмської Богоматері. Чому на це пішли працівники Музею Волинської Ікони!? Чому він систематично спекулює на почуттях православних християн? Хто йому це дозволив!?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні