7 хвороб, які можна визначити за запахом з рота

0
-3
7 хвороб, які можна визначити за запахом з рота
Більшість хвороб можна визначити по запаху з рота хворого. Чому це
відбувається, і про які проблеми може розповісти «аромат» з ротової
порожнини?

Через різні хвороби в організмі активізуються певні біохімічні процеси, які призводять до утворення летючих молекул. Кров переносить їх по всьому організму, і ті, які потрапили в рот, надають певний запах диханню, пише zefirka.

Рак легень

Учені з Ізраїлю створили спеціальний апарат, який може з точністю до 90% визначати рак легенів. Він називається «NaNose» і використовується як алкотестер.

Прееклампсія

Це хвороба пов'язана з підвищенням кров'яного тиску при вагітності.
Вона в деяких випадках може стати смертельно небезпечною. Але якщо
виявити її на ранніх стадіях, то легко можна вилікувати. Дослідження показують, що цю хворобу по диханню можна визначити в 84% випадках.

Ниркова або печінкова недостатність

Після ряду досліджень, в університеті Іллінойса винайшли спеціальний пристрій, який може виявити ниркову і печінкову недостатність по запаху з рота. Цей запах вважається схожим на запах сирої риби. Якщо нирки або печінка перестають працювати, то токсичні речовини, які вони повинні переробляти, відкладаються в організмі. Вони переходять в рідини організму, а також виробляють специфічний запах при диханні.

Розсіяний склероз

Це захворювання вважається аутоімунним, так як при хворобі сам організм починає приносити шкоду центральній нервовій системі. Руйнуються нервові клітини, починають німіти кінцівки, з'являються значні проблеми із зором. Також хвороба проявляється в ході.
Для того, щоб зрозуміти, чи впливає ця хвороба на запах з рота, провели дослідження, в ході якого протестували 146 хворих на розсіяний склероз і 58 здорових людей. У 90% хворих визначили специфічний і схожий один на одного запах з рота.

Захворювання ясен

Якщо у людини запалення легкі, або вона хворіє абсцесом, то з її рота пахне тухлими яйцями. Це відбувається через те, що відходи
життєдіяльності потрапляють в порожнину рота і змішуються зі слиною.

Шизофренія та інші психічні захворювання

Учені з'ясували, що специфічний запах у багатьох психічно хворих людей пов'язаний не з якимись біохімічними процесами, а з їх психологією. Справа в тому, що вони бояться людей і намагаються уникати спілкування. З прогресуванням хвороби, вони перестають піклуватися про своє здоров'я і гігієну.

Діабет

Хворі діабетом визначають рівень цукру за допомогою спеціального
пристрою, глюкометра. Але саму хворобу, хоч і не рівень цукру, можна визначити по фруктовому запаху з рота. Це відбувається через
діабетичний кетоз, коли через брак інсуліну організм починає спалювати свій жир.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні