Євросоюз оприлюднив "коронавірусну" карту для мандрівників і туристів

0
0
Євросоюз оприлюднив "коронавірусну" карту для мандрівників і туристів
Європейський центр контролю та запобігання хворобам оприлюднив мапу карантинного районування країн Шенгенської зони, яке є основою для запровадження обмежень на подорожі.

Пише Суспільне.

Мапа була оприлюднена пресцентром Європейського центру контролю та запобігання хворобам.

У "червоній зоні" найбільшого ризику поширення COVID-19 опинилася більша частина ЄС – Центрально-Східна Європа, Бенілюкс, Франція, Нідерланди, Британія.

У "жовтій зоні" – більшість Італії, частина Греції та Болгарії. У "зеленій" – майже вся територія Норвегії, Швеції, а також частина Італії та Греції.

Рішення запровадити карантинне районування регіонів ЄС було прийняте Єврокомісією. Головна ціль такого поділу – уникнення повного закриття внутрішніх кордонів ЄС, адже обсервація чи проходження тестування на COVID-19 будуть необхідні тільки при подорожах із "червоних зон".

Що відомо
12 жовтня Єврокомісія вирішила спростити переміщення в умовах пандемії. Внутрішні кордони ЄС залишаться відкритими, натомість будуть введені єдині стандарти карантинних обмежень для регіонів.
Канцлер Німеччини Ангела Меркель скасувала листопадовий саміт лідерів ЄС у Берліні, на якому мали обговорити відносини з Китаєм, через пандемію.

8 жовтня Європейська комісія підписала договір про постачання півмільйона курсів американського препарату "Ремдесивір" для лікування хворих на COVID-19.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні