Поганий настрій і немає сил? Просто з'їжте...

0
-2
Поганий настрій і немає сил? Просто з'їжте...
Університет Отаго встановив, що при дефіциті вітаміну С в раціоні можливо поліпшити самопочуття, з'їдаючи в день по два ківі. І за 14 днів показники прийдуть в норму. В рамках дослідження вчені порівнювали ефект, вироблений споживанням цілісних фруктів або БАДів. Їх цікавило збільшення життєвих сил і посилення інтересу до життя, пише newsyou.

Була зібрана група зі 167 добровольців 18-35 років з низьким вихідним рівнем вітаміну С. Добровольців розбили на три групи: група споживали ківі, група пила БАДи з вітаміном С (250 міліграмів) і плацебо-група.

Результати показали, що рівень вітаміну С як в групі ківі, так і в групі БАДів збільшився до нормального протягом двох тижнів. Ефекту в плацебо-групі не було. Однак ключовим відкриттям стало додаткове підвищення вітальності, про що повідомила група, яка вживала ківі.

Вітамін С виконує безліч функцій в організмі і головному мозку, зокрема. Він посилює виробництво багатьох гормонів і нейромедіаторів, включаючи адреналін, серотонін і окситоцин. Дані сполуки контролюють рівень стресу, регулюють настрій і сприяють виникненню почуття благополуччя. Крім вітаміну С, в ківі можна знайти безліч корисних сполук і клітковину. Між кишечником і регулюванням настрою існує прямий зв'язок, кажуть експерти.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні