У Нідерландах дозволили евтаназію дітей до 12 років

0
0
У Нідерландах дозволили евтаназію дітей до 12 років
Уряд Нідерландів дозволив лікарям присипляти невиліковно хворих дітей у віці від 1 до 12 років після місяців дебатів у правлячій коаліції.

Міністр охорони здоров'я країни Х'юґо де Йонґе заявив, що зміни потрібні, аби допомогти невеликій групі невиліковно хворих дітей, які безнадійно мучаться і нестерпно страждають. Про це пише британська The Guardian.

За оцінками уряду, зміни, що знімають загрозу переслідування для лікарів, будуть стосуватися не більше 5-10 дітей на рік. У них немає шансів на лікування чи поліпшення стану здоров'я.

Першою країною, що дозволила евтаназію дітей у 2014-му, стала Бельгія. Там її законодавчо дозволили у випадках, якщо дитина невиліковно хвора і відчуває нестерпний біль. Двоє бельгійських дітей, у віці 9 і 11 років, стали першими, кого піддали евтаназії в 2016-му та 2017-му.

У Нідерландах також досі було дозволено припинити життя невиліковно хворих дітей, але тільки старших за 12 років. А також за умови, якщо згоду дав пацієнт і батьки. Немовлята до року тепер теж можуть присипити за згодою батьків.

Це питання стало причиною гарячих дебатів у правлячій коаліції, яка складається з 4 партій. Проти були дві християнські партії - "Заклик до християнських демократів", яку очолює Йонґе, і більш консервативна "Християнський союз". У листі до парламенту Нідерландів, в якому йшлося про наміри уряду, Йонґе цитував звіт про переважну підтримку зміни серед лікарів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні